Rapport om läget i truppen

Den damallsvenska säsongen närmar sig sitt slut och vi kan nu konstatera att det blir SM-guldet kommer hem till Malmö 2021! Det har varit en tuff väg och under hösten har några skador drabbat truppen. Nedan följer en lägesrapport kring spelarna.

Jessica Wik är beräknad att bli förälder i slutet av oktober. Hon har kunnat träna bra under graviditeten och är fortsatt med på en del passningsövningar under träning.

Fiona Brown och Frederikke Thøgersen har båda två åkt på korsbandsskada och har opererats. De kämpar på med rehabträning.

Jelena Čanković har äntligen kommit upp i full träning och fick spela hela matchen mot Piteå.

Mimmi Larsson har gått framåt i sin rehab men är ännu inte redo för 90 minuters spel, därav inledde hon matchen på bänken i Piteå.

På bänken i Piteå hittade vi även Caroline Seger. Vi frågar sportchef Therese Sjögran hur det står till med lagkaptenen:
– Seger har fått en underkroppsskada men det kommer förhoppningsvis inte ta så lång tid för henne att komma tillbaka. Vi vill avlasta henne för att på så sätt minimera skadan. Seger kommer heller inte att resa med landslaget denna samling utan stannar hemma och fokuserar på rehab.

De senaste inläggen: