Renée Slegers blir ny huvudtränare när Eidevall lämnar för Arsenal

Jonas Eidevall kommer under sommaruppehållet att lämna sitt tränaruppdrag i FC Rosengård för att ta sig an Arsenal WFC. Ny huvudtränare blir Renée Slegers, som för närvarande är tränare för FC Rosengård 1917 i division 1 samt förbundskapten för U23-landslaget.

Jonas Eidevall har varit verksam i FC Rosengård under många år – först som assisterande och sedermera huvudtränare 2012–2014, och sedan tillbaka som huvudtränare från 2018. Tre SM-guld har det blivit med klubben, men nu är det alltså dags för nytt tränaruppdrag i engelska Women’s Super League.

Jag känner en stor tacksamhet till FC Rosengård, en klubb som gett mig väldigt mycket. Jag har också gett mycket av mig själv under mina år i klubben. Jag skulle vilja rikta ett tack till alla kollegor, fans och framför allt alla spelare som jag fått äran att jobba med under dessa år, säger Jonas Eidevall. Det är både sorgligt och spännande, men för mig var det viktigaste att klubbarna kunde komma överens så att jag lämnar på ett bra sätt där alla parter är nöjda.

FC Rosengårds sportchef, Therese Sjögran, har jobbat med Eidevall under många år, både som spelare och ledare.

Det känns lite sentimentalt det här, berättar Therese Sjögran. Jag har jobbat tillsammans med Jonas i snart 4 år och det har varit fantastisk roligt. Men nu lämnar han för Arsenal och tar nästa steg i karriären, och jag önskar honom all lycka! Jag tror faktiskt att våra vägar kommer korsas igen.

Therese Sjögran beskriver tillsättningen av nya huvudtränaren, Renée Slegers, som ett steg in i framtiden.

Nu bygger vi nytt! Att Renée kommer in är helt i linje med hur vi vill framtiden ska se ut. Hon har en otrolig fotbollskunskap och det ska bli väldigt spännande att se vad hon kan göra med vårt A-lag, förklarar Sjögran.

Renée Slegers är bara 32 år men har redan många meriter i bagaget, både som spelare och som tränare. Holländskan har gjort 55 landskamper för Nederländerna, bl.a. ett EM-slutspel, och tagit SM-guld med Linköping 2016. Därefter kom en knäskada som gjorde att hon i stället satsade på en tränarkarriär. Den inleddes med ett SM-guld med LB07s F19, en säsong som allsvensk tränare för just LB07 och 2020 kom Slegers till FC Rosengård och vann serien med klubbens divison 2-lag. Under våren har hon fortsatt med samma lag som nu spelar framgångsrikt i division 1 och dessutom gått in som förbundskapten för U23-landslaget.

Först och främst är jag ärad över att ha fått frågan att ta över A-laget. Det ska bli mycket roligt att vara tillbaka i högsta serien och få jobba med de allra bästa. Jag har varit i FC Rosengård i ett år nu och trivs väldigt bra med människorna, miljön och de värderingar klubben står för, berättar Renée Slegers.

Våren 2021 har onekligen varit bra för FC Rosengårds A-lag som spelat kvartsfinal i Champions League och endast tappat två poäng på tio spelade matcher i OBOS Damallsvenskan.

– FC Rosengård är en storklubb och jag ser verkligen fram emot att komma igång och arbeta med spelarna och resten av ledarteamet. Med en bra vårsäsong i ryggen står vi inför en utmanande och stimulerande höst med andra halvan av OBOS Damallsvenskan och Champions League-spel, säger Slegers.

FC Rosengårds ordförande, Håkan Wifvesson, lovordar Eidevall och hans insatser för klubben:

En målsättning i FC Rosengård är att alla ska ges möjlighet att utvecklas och tro på sina drömmar. När nu Jonas Eidevall tar steget ut i Europa och storsatsande Arsenal, vill vi önska honom stort lycka till. Jonas är en mycket kompetent tränare som utvecklat spelare, lag och sig själv genom åren. Jonas kommer leverera titlar även utanför Sverige.

Wifvesson ser positivt på framtiden och de steg som klubben tagit under de senaste åren. Även han ser Renée Slegers som ett positivt tillskott.

– FC Rosengård som klubb fortsätter bygga långsiktigt och vill alltid ligga i framkant. Att vi kan presentera Renée Slegers som ny huvudtränare känns fantastiskt bra. Renée imponerar stort som tränare inom FC Rosengård och U23-landslaget. Hon har en enastående förmåga att vinna allas förtroende med sitt ledarskap, fotbollskunnande och personlighet.
Vi har under de senaste åren fått in mycket kompetent ledarskap i form av klubbchef Jenny Damgaard, sportchef Therese Sjögran och nu även huvudtränare Renée Slegers. Vi är mycket stolta över hur dessa ledare utvecklar klubben och tar oss framåt,
avslutar ordförande Håkan Wifvesson.

Ieva Kibirkstis, nuvarande assisterande, tar över huvudansvaret för FC Rosengård 1917 när Renée Slegers kliver upp till A-laget.

De senaste inläggen: