Renée Slegers förbundskapten för U23-landslaget

Renée Slegers tog i somras över FC Rosengård 1917 Dam (då i division 2), tillsammans med dåvarande U19-tränaren Elena Sadiku. Tränarduon skördade omedelbart framgångar – laget gick obesegrade igenom serien och spelar 2021 i division 1 södra. Den här säsongen leder Renée laget tillsammans med Ieva Kibirkstis.
Renées tränarkvaliteter har inte enbart uppmärksammats av FC Rosengård. Även Svenska Fotbollsförbundet har på riktigt fått upp ögonen för hennes ledarskap. Under 2021 kommer Renée att kombinera sitt tränaruppdrag i FC Rosengård med att vara Förbundskapten för U23-landslaget.
Jag är väldigt glad över chansen jag har fått och ser verkligen fram emot att börja jobba som U23-förbundskapten. För min personliga utveckling som tränare tror jag det är en bra kombination att jobba som förbundskapten samtidigt som jag är kvar i klubbmiljö i FC Rosengård. Jag värdesätter mycket att fortsätta arbeta i FC Rosengård. Vi har något spännande på gång och jag trivs otroligt bra i klubben med tränare, spelare och andra kollegor. Det är verkligen en utvecklande miljö, som jag vill vara kvar i, säger Renée.
Therese Sjögran är sportchef i FC Rosengård och säger så här om Renées nya uppdrag och om hur tjänsterna kommer att kombineras:
Jag tycker det är otroligt kul att Reneé fått chansen som förbundskapten för Sveriges U23! Jag är imponerad av hennes fotbollskunskap och tålamod när det kommer till våra unga spelare. Under 2021 kommer hon att kombinera detta uppdrag med att vara huvudtränare för vårt lag i division 1. Reneé har en ljus framtid framför sig och jag hoppas vi kan behålla henne i FC Rosengård så länge som möjligt.
Yvonne Ekroth, chef för Landslag U23/Flick Elit på Svenska Fotbollförbundet:
-Vi är mycket glada att, genom ett gott samarbete med FC Rosengård, kunna knyta Reneé till vårt U23 landslag. Hon har varit inne i vår verksamhet en tid och jag har även följt hennes tränarkarriär, detta är en spännande och mycket kompetent tränare och ledare.  Hennes internationella erfarenheter som spelare och bevakare kommer att bidra till ytterligare viktig dimension, vi hälsar henne varmt välkommen till sin nya roll!


Bild: Urszula Striner