Resan mot SM-guldet 2019 har återstartat

Glädjande var att över 1 600 personer hade valt att komma till Malmö IP och hylla våra VM-medaljörer och njuta av en bra fotbollsmatch. Före matchen var Katrin Stjernfeldt, Kommunstyrelsens ordförande på plats för att dela ut ett pris från Malmö Stad, till spelarna, som var med och vann brons i Frankrike.
Seger, Mušović och Björn från FC Rosengård samt från Växjö DFF Anna Anvegård blev hyllade och det var ett trevligt initiativ som uppskattades av alla. Tack Katrin och Malmö Stad för denna fina gest.
Carolin Seger, lagkapten i både landslaget och FC Rosengård fick en egen hyllning för att under VM spelat sina 200 matcher i Svenska Landslaget. 200 matcher med den gula landslagströjan, tänk så mycket slit och glädje som ligger bakom en sådan framgångssaga. Som ni säkert vet så är det vår Sportchef Sjögran som har mest antal matcher i den gula tröjan, men det är väl ingen vild gissning, att Seger passerar sin sportchef redan vid OS i Japan nästa år?
Under sommaruppehållet har Sportchefen Sjögran roterat om i spelartruppen. Lämnat har Iva Landeka, Nelly Lilja (utlånad till LB07) , Josephine Harrysson och Anja Mittag, och in laget har Jelena Cankovic (från Växjö) och Sofie Svava (Bröndby) kommit. Två unga och mycket talangfulla spelare som båda har fantastiska vänsterfötter. Båda spelarna gick in i startelvan som Jonas presenterad för matchen.
Rosengård startade som sig bruka i ett högt tempo och Erin McLeod i Växjömålet fick en jobbig första halvlek. Men trots ett stort spelövertag så dröjde det till i 25 minuten innan Glodis Viggosdottir kunde nicka in en välslagen hörna från Jelena. Sedan föll två mål på kort tid, mål från Bennison och en frispark  från Jelena gjorde att  hemmalaget gick till pausvila med 3-0 i bagaget.
Tyvärr blev inte de första 20 minuterna av andra halvlek lika lysande i spelet och gästerna tilläts att sticka upp i en och annan omställning. Under VM i Frankrike så fick Zecira inte något möjlighet att briljera, men nu fick hon chansen att visa vilken bra målvakt hon är och tippade ett friläge i ribbans överkant och ut.
Sista delen av matchen återtog Rosengård kommandot och mål av Svava och Seger som säkert satte en straff, efter det att inhopparen Imo blivit neddragen i ett friläge blev slutresultatet 5 – 0 till Rosengård.
Segern var kassaskåpssäker och med skärpa i avsluten borde nog Rosengård gjort något mål till, men hemmalaget visade att man vill vara med och utmana om årets SM-guld.
Redan på lördag den 27/7 kl 15:00 kan ni komma till Malmö IP och se om gårdagens fotboll var den som Rosengård tänker bjuda på under hösten. Kungsbacka kommer på besök, och även om de ligger på sistaplats i tabellen, så har vi lärt oss att det finns inga lätta matcher, så vi ser fram emot en spännande match.
Välkomna till Malmö IP för att stötta vårt härliga lag.