Rickard Albin in memoriam

Rickard började redan i unga år att efter avslutad egen karriär träna ungdomslag och målvakter i Malmö FF. Snart fick han förfrågan om han ville hjälpa till att utveckla damlagets målvakter. Det ville han, och under många år drillade Rickard blivande stormålvakter; bland andra Ing-Marie Olsson, Elisabeth Leidinge, Helena Olsson, Hedvig Lindahl och Caroline Jönsson. Den sistnämnde landslagsmålvakten hyllar sin gamle tränare.
– För min karriär personligen har Rickard betytt jättemycket och det är mycket ledsamt att höra att han inte finns med oss längre. Han ställde alltid upp, en otroligt lojal människa med fötterna på jorden som verkligen älskade sitt jobb och var nöjd med livet. Vi utvecklades med varandra. Det var härligt att alltid kunna prata med honom, som målvakt och målvaktstränare kommer man varandra väldigt nära. Jag är otroligt tacksam att Rickard lade ner så mycket tid på min och andras utveckling – man ska ha i minnet att det här var på den tiden när allt sådant arbete var ideellt avslutar Caroline Jönsson.
Rickard hade en naturlig koppling till föreningen där hans pappa Tommy arbetade. På så sätt skapades en god relation mellan kansliet och damsektionen i Malmö FF, något som blev betydelsefullt för damernas fortsatta framgångar.
Vi minns en kompetent, engagerad och skojfrisk kollega och vän som var en starkt bidragande faktor till den rad av SM-guld och cuptitlar som radades upp under både 80- och 90-tal.
Rickard sörjs närmast av sin hustru Bodil och dotter Amanda.
 
För spelare och ledare i ”gamla” Malmö FF DAM
gm Jeanette Rosengren