Robin Jarfjäll: ”Nordens största klubb ska ha ett camp och ett bra sådant.”

I år är det Robin Jarfjäll som hållit i FC Rosengårds Summercamp. Att klubben ska ha ett sådant tycker han är självklart.
– Vi är Nordens största klubb. Varför ska vi inte ha ett Summercamp? Det hade ju varit helt tokigt, säger han.
Inbjudan gick dock i år ut ganska sent. Därför har det varit ett relativt litet läger.
– Tre från de egna leden och ett 25 tal från andra klubbar, många av dem var med redan förra året och året före. Men det viktiga är att vi får kontinuitet. Sedan kan vi komma tillbaka nästa säsong och göra allt större.
De som varit med har i alla fall fått kvalitet. Lägret höll på i tre dagar och avslutades med ett besök på derbyt mellan FC Rosengård och LB07. Robin Jarfjäll berättar att A-lagsspelarna Zecira Musovic och Caroline Seger varit på besök, att man käkat lunch på läktarna och tittat på seniorernas träning och haft tre spelare från U17 som instruktörer.
– Jag har lagt upp planeringen för passen. Sedan har Tuva Danielsson, Jo-Anne Cronquist och Siri Theilgaard-Mönch hållit i det hela. Vi vill ju väldigt gärna att våra spelare fortsätter i klubben i andra roller även om de skulle sluta med det egna spelet och det gör man genom att engagera dem som ledare.
– Sista passet hade vi även hjälp av våra gästande coacher från Sydafrika.
Robin Jarfjäll ser heller inte rekryteringen som huvudsyftet med Summer-campen. PR-effekten är den betydelsefulla.
– FC Rosengårds namn sprids, deltagarna tycker förhoppningsvis att det är kul och blir supportrar till klubben. Det är idén och tanken. Som sagt, Nordens största klubb ska ha ett camp och ett bra sådant.
För Robin Jarfjäll är engagemanget i FC Rosengård relativt färskt. Förra säsongen var han huvudansvarig för F17-laget. I år har man ändrat upplägget till en F15-F17 grupp på cirka 40 spelare med fyra instruktörer där ingen är huvudansvarig.
– Vi delar varje träning in de 40 i två grupper. Det kan vara en indelning efter teman, hur långt de kommit i sin utveckling eller positionsanpassat.
– Det är mycket spännande. Till hösten ska jag även jobba på fotbollsgymnasiet på Stadion.
Text och bild: Ole Törner, Skånesport