Room Republic ny huvudpartner till Football for Life by FCR

Sedan länge etablerade i Sydafrika och redan engagerade i verksamheten. Room Republic är ny huvudpartner till Football for Life by FCR.

– En fantastisk kombination av engagemang, nytänk och kulturell förståelse, säger Anna Nyman, verksamhetsansvarig för Football for Life.

Football for Life by FCR arbetar sedan 2008 med fotbollen som verktyg för att stärka unga tjejers ställning i samhället. Verksamheten bidrar till att drömmar skapas och att unga tjejer vågar tro på det de tidigare sett som omöjligt. Football for Life skapar förändringar som är större än fotbollen, samhälleliga- och attitydförändringar runt kvinnans roll och vad som förväntas av unga tjejer.

Room Republic arbetar med värdeorden grymma, omtänksamma och ansvarsfulla (goa) som ledstjärnor. Detta passar mycket väl in tillsammans med den värdegrund och verksamhet FC Rosengård bedriver på och utanför fotbollsplanerna. Vi är därför väldigt glada över att få Room Republic som ny huvudpartner till Football for Life.

– När Room Republic går in i ett nytt hotellprojekt är målsättningen att förnya och förbättra, med en inställning att allt är möjligt. Det, i kombination med familjen Jakobssons stora och långvariga insatser för barns och ungdomars välmående i samma område som Football for Life verkar i, utgör en fantastisk kombination av engagemang, nytänk och kulturell förståelse. Vi ser fram emot spännande år av samarbete, säger Anna Nyman, verksamhetsansvarig för Football for Life.

Football for Life Sydafrika verkar i distriktet uMkhanyakude. I samma distrikt har Room Republic redan ett stort mångårigt engagemang genom Dandelion och Star for Life. Room Republic har besökt Football for Lifes verksamhet flera gånger och företagets ägare, Kjell Jakobsson, har tillsammans med sin fru Karin och son Rasmus redan en god relation till Football for Lifes organisation på plats.

Det är med stor glädje vi går in i vårt samarbete med Football for Life. Vi har känt Anna Nyman under en lång tid och imponerats över det fantastiska arbete hon och Football for Life gör för unga tjejer i Sydafrika. Det var inget svårt beslut att bli huvudpartner när man såg all den glädje och inspiration som fanns i tjejernas ögon. Vi ser dessutom synergier mellan Dandelion och Football for Life. Vi i Room Republic vill vara GOA människor och vill på detta sätt vara med och bidra till att förbättra vår omvärld, säger Kjell Jakobsson, ägare av Room Republic.

Även om Room Republic först 2024 är huvudpartner till Football for Life har de redan hjälpt till med att säkerställa trygga transporter – dels genom inköp av en minibuss, dels genom att tillsammans med sitt partnernätverk donera cyklar till verksamhetens damfotbollscenter.

Football for Life har haft en häpnadsväckande utveckling sedan starten 2008. Från i princip noll spelar idag 1000 tjejer fotboll varje vecka, med hela 63 lag i seriespel. 60 välutbildade kvinnliga tränare ingår bland totalt 150 kvinnliga ledare i ett omfattande tränarnätverk. Därtill har 40 domare och 40 administratörer utbildats. Football for Life har skapat strukturer för hållbarhet i vardagen i de lokala byarna. Fotbollscentret som invigdes 2015 används för kompetenshöjning, lägerverksamhet och women empowerment

Vi har verkligen flyttat positioner och sprängt gränser genom Football for Life by FCR. Idag drömmer unga tjejer i distriktet om att spela fotboll, att bli tränare, domare eller administratör – och drömmen kan bli verklighet,säger Jessica Stegermaier, hållbarhetschef FC Rosengård.

Room Republic är ett hotellbolag som idag driver Boutiquehotellet V Hotel i Helsingborg, Konferenshotellet Hotel Statt i knutpunkten Hässleholm, nyöppnade Åhus Seaside SPA & Konferens, Grand Hotel i Halmstad samt Hotel Feliz och Palma Suites i Palma de Mallorca. Bolaget har specialiserat sig på att ta över mindre framgångsrika hotell och göra en tournaround genom att implementera nya koncept med stort fokus på värdskap, företagsKULtur, revenue management, sociala medier och ett ledarskap som TAR och GER. Detta bygger till 100% på värdegrunden GOA (Grymma, Omtänksamma, Ansvarsfulla). Bolaget ägs av Karin och Kjell Jakobsson som ägt och drivit hotell i över trettio år.

Dandelion är namnet på familjen Jakobssons välgörenhetssatsning i Sydafrika. AIDS/HIV, arbetslöshet, drogproblem och annat orsakar att många barn lämnas ensamma i Sydafrika. Värst är det för de barn som saknar båda föräldrarna och kanske också andra släktingar. Det är just dessa, de mest utsatta och sårbara, som Dandelion vill nå och stötta. I Sverige definierar vi maskrosbarn som barn till missbrukare. I Sydafrika är det ett vidare begrepp. Maskrosen, eller Dandelion på engelska, är en växt som är känd för att överleva under extremt svåra förhållanden. Likt denna måste maskrosbarnen i Sydafrika klara att göra samma sak. Det är just detta Dandelion vill medverka till. Idag har ett 40-tal föräldralösa barn varsin fadder i Sverige som ger sitt fadderbarn stöd med mat, utbildning, sjukvård och en vuxen  coach. Dessutom färdigställs ett barnhem med plats för 30 barn.

De senaste inläggen: