Rosengård bäddade för avancemang i Champions League

Efter 20 minuters spel var matchen avgjord och FC Rosengård stod för en kross som slutade med 0-7 när domaren Reelika Turi från Estland, blåste av matchen efter 90 minuter.
Efter träningen dagen före match, så insåg alla att spelplanen liknade mest en leråker, så det var väl planens beskaffenhet som var det stora orosmomentet när domaren blåste igång matchen. Men tränare Jonas Eidevall hade gjort samma proffsiga genomgång som alltid, och det var tydligt från start att Rosengård var bra pålästa och tog tag i taktpinnen direkt och redan efter 5 minuter kunde Jelena Cankovic dundra in 0-1 efter en retur på en hörna.
Sedan föll målen i snabb takt, 0-2 Johanna Kaneryd , 0-3 Anna Anvegård, 0-4 Sanne Troelsgaard, 0-5 Hanna Bennison, 0-6 Glodis Viggosdottir och då hade det bara gått 30 minuter av matchen. Resultatet stod sig halvleken ut och naturligtvis ville vi som var på plats se flera mål i andra halvleken. Nog skapade Rosengård en mängd målchanser, men ett tappert kämpande försvar och en målvakt som gjorde sitt livs match, så kom det att dröja till i 73:e minuten innan Caroline Seger kunde överlista målvakten genom att elegant skruva upp 0-7 i krysset och detta blev även slutresultatet.
Än en gång visade laget styrka genom att det var sju olika spelare som gjorde målen, och självklart så blir returmatchen nästa vecka på Malmö IP en formsak för att Rosengård ska gå vidare till nästa omgång i Champions League som spelas i mars 2021. Det behövs lite tur i lottningen och då är chanserna stora för att avancera till kvartsfinal.
När det gäller spelarkritik, så var det en stark laginsats, med ett stort plus till Jelena Cankovic som var inblandad i de flesta målen under första halvlek.
Ett stort tack till vår styrelse som gav oss möjlighet att flyga charter till matchen, detta gav oss möjlighet att förbereda oss på ett proffsigt sätt.
Returmatchen spelas den 16 december på Malmö IP kl 18:00, tyvärr utan publik, men matchen kan ses på Sportbladet.
Signerat
Erling Nilsson