Rosengård behåller greppet om förstaplatsen

Men regerande svenska mästarna och serieledarna Rosengård kom att dominera matchen fullständigt hemma på Malmö IP och gav inte gästerna en chans. Slutresultatet 3-0, med 0-0 i halvtid, var i underkant och målvakten Zecira Musovic i Rosengård hade nog sin lugnaste dag på hela året.
Rosengård kom till start utan skytteledaren Mimmi Larsson som tillsammans med Hanna Bennison satt på läktaren.  Jonas Eidevall valde att starta med Johanna Rytting Kaneryd och Anam Imo. Uppställningen blev 1-4-3-1-2 om vi ska prata i siffror, vilket jag inte gillar riktigt, men jag får väl bli modern och hänga med i de nya fotbollstermerna.
Startelvan var: Zecira Musovic, Jessica Samuelsson, Nathalie Björn, Glodis Perla Viggosdottir, Ali Riley, Sanne Troelsgaard, Caroline Seger, Johanna Ryttning Kaneryd, Jelena Cankovic, Anam Imo och Anna Anvegård.
Redan från start ägde Rosengård bollen och styrde spelet mot ett defensivt Djurgården som hade problem att komma över mittlinjen och hemmalaget vaskade fram en mängd chanser, med ett stolpskott av Jelena Cankovic och ett kanonskott av Sanne Troelsgaard i ribbans underkant, en boll som gästande Lotta Schelin och alla pappskallarna var övertygade om att var över mållinjen. Reprisen på TV visar också att bollen var klart inne och målet borde godkänts. Men trots sitt stora spelövertag lyckades Rosengård inte spräcka nollan, utan det stol 0-0 efter första halvlek.
Med tanke på vad som hände i matchen i Stockholm, då Djurgården lyckades med sin plan att spela 0-0, så kändes det i söndagens match att det var bara en tidsfråga innan det förlösande målet skulle komma.
Mycket riktigt så efter några minuter i andra halvlek gjorde Anna Anvegård 1-0, ett mål signerat en målskytt. Anna snodde bollen från försvararen, målvakten räddade skottet, men Anna satte returen enkelt i mål. Det var Annas 10:e mål och nu är hon bara ett mål bakom Mimmi Larsson i skyttetoppen. Resterande del av halvleken blev propagandafotboll av hemmalaget och Anam Imo kunde göra 2-0 efter att ha vänt bort backlinjen och med ett lågt skott i burgaveln som ställde målvakten. Här måste jag ge vår lagkapten Caroline Seger en eloge som gör en 50 meters löpning ut på högerkanten och slår ett perfekt inlägg till Imo. Kan väl redan här säga att Seger, Cankovic och Sanne Troelsgaard, totalt dominerade i sina roller på mittfältet. Sanne hade även i andra halvlek ett kanonskott i ribbans underkant, men denna gång studsade bollen utanför mållinjen. Men även om Sanne fick pris som matchens lirare, så grämde hon sig mycket efter sina ribbträffar. Vi kan väl hoppas på att något av skotten sitter i kommande match mot Örebro?
När det återstod några minuter av matchen kunde Glodis Perla Viggosdottir snyggt nicka in 3-0, ett resultat som verkligen var i underkant med tanke på Rosengårds spelövertag.
Nästa match är alltså borta mot Örebro på söndag. Ett Örebro som blev totalt överkörda av Rosengård när de var på besök i Malmö och vi kan utgå ifrån att det är revanschsuget hemmalag som Rosengård kommer att möta.
Matchen i Örebro är omgång 15, och eftersom Kopparberg/Göteborg vann sin match mot Eskilstuna så skiljer det fortfarande tre poäng lagen emellan, så alla vet att det gäller att vara fokuserad och inse att man inte har råd att göra någon dålig match, om man vill behålla avståndet till lagen som ligger efter i tabellen.
Signerat
Erling NIlsson