Rosengård förlorade derbyt på straff

Efter tio raka matcher tog det tvärstopp i fredagens Rosengårdsderby mot Balkan och Rosengård förlorade med 0–1.

Det blev precis en så svår utmaning som man kunde ana på förhand när FC Rosengård drabbade samman med FBK Balkan i Rosengårdsderbyt. Det blev en tät och jämn match där FC Rosengård inledningsvis tog kommandot, man hade mest boll och försökte luckra upp Balkans försvar. Samtidigt ville man inte blotta sig för mycket bakåt och kanske inte fyllde på med tillräckligt mycket folk för att få bollen i mål. Oavsett så resulterade Rosengårds anfall bara i ett par hörnor och frisparkar i hyfsade lägen. Sedan försvarade sig Balkan bra och skapade även ett par chanser under den första halvleken men när domaren blåste för halvtid var ställningen 0–0.

I andra halvlek tog det tio minuter av ställningskrig innan Balkan tilldömdes en straff som de tyvärr förvaltade till 0–1. Under den sista halvtimmen pressade FC Rosengård på för en kvittering och gjorde även en del byten för att få in fräscha ben. Man kom nära men bollen ville inte in så matchen slutade 0–1.

Trots förlusten leder FC Rosengård fortfarande tabellen men man kan inte annat än att konstatera att det var en sur förlust. Matchen kom att avgöras på en straff vilket kanske var ödets ironi då FC Rosengård hade det mesta av bollen och de hetaste chanserna både före och efter straffen. Men om man inte utnyttjar sina lägen åker man förr eller senare på ett baklängesmål som förstör dagen. Sedan får man förstås se det ur ett helhetsperspektiv då detta bara var FC Rosengårds andra förlust den här säsongen och man hade en riktigt fin svit på tio matcher utan förlust där man visat upp en fantastiskt bra lagmoral och bra fotboll. Vem har på fullt allvar trott att man spelar sig igenom division 2 med bara en förlust i bagaget, hur trevligt det än hade varit?

I nästa omgång möter FC Rosengård tabelltvåan Ariana på Hyllie IP den 26/6 klockan 16.00 i en tidig seriefinal.

De senaste inläggen: