Rosengård gjorde säsongens bästa match mot Linköping trots oavgjort

Men efter en kavalkad av brändra målchanser under första halvlek och även ett kompakt spelövertag i andra halvlek så slutade matchen 0-0. Detta innebär att Kopparbergs/Göteborg FC leder OBOS Damallsvenskan med en poäng före Rosengård och ett koppel av jagande lag.
Redan innan start så stod det klart att Anja Mittag inte kunde spela, vilket naturligtvis var en besvikelse för laget och för Anja själv som naturligtvis hade velat sätta avtryck i sin sista match för Rosengård.
Hemmapubliken fick se ett Rosengård som redan från start satte en hög press och totalt dominerade matchbilden.  Det var stundtals spel mot ett mål och statistiken som visade 8-0 i målchanser säger allt om hur överlägsna Rosengård var i den här matchen.
Matchen blev något jämnare i andra halvlek, men ändå så var det Rosengård som fortsatt att skapa de vassaste chanserna. Trots flera lägen att avgöra matchen, lyckades vi inte spräcka Linköpings nolla.
Positivt var att Rosengård höll nollan mot ett anfallsstarkt Linköping som har många aktuella VM-spelare i sitt anfall. Det tyder på ett bra och gediget försvarsspel av samtliga spelare i laget. Absolut något att bygga vidare på.
Nu är det två månaders uppehåll i Damallsvenskan och ett spännande VM stundar i Frankrike för flera av våra spelare. Bäst kommer ni att följa våra spelare via våra sociala medier, där vi ska göra allt för att ge er en så bra inblick som möjligt.
Sedan vill vi att ni redan nu bokar in den 21 juli kl 16:00 då vi drar igång en spännande fotbollshöst i jakten på ett SM-Guld. Motståndare är då Växjö DFF och vi ser fram emot att skapa ännu en fotbollsfest på Malmö IP.
FC Rosengård önskar er alla en fin fotbollssommar och passar på att tacka för ett fantastiskt stöd under vårsäsongen. Tillsammans är vi starkast.