Rosengård har fortfarande chans på guldet

När sedan serieledarna, Kopparbergs/Göteborg, spelade 1-1 i sin match väcktes hoppet och nu finns fortfarande en chans att SM-bucklan kan stanna i Malmö. Men med tanke på att serieledarna från Göteborg leder med fyra poäng med endast tre omgångar kvar, så hade det nog behövts en vinst i Vittsjö för att Rosengård riktigt skulle vara med i matchen om SM-guldet. Personligen är jag dock säker på att vi vinner våra återstående tre matcher, och sedan får vi hoppas att göteborgarna får lite nervdaller, så att det kan bli spännande ända in till sista omgången.
Att möta Vittsjö på bortaplan är alltid en jobbig historia och spelarna i Rosengård, som haft en bra träningsvecka, var inställda på att det skulle krävas en 100-procentig laginsats för att få tre poäng med sig tillbaka till Malmö.  När Rosengård redan efter två minuter fick en solklar straff på fällning av Mimmi Larsson, och Anna Anvegård satte straffen säkert till 0-1, så var känslan att nu har Rosengård fått den positiva start som behövs för att vinna matchen. Men istället så tappade man initiativet och man tillät hemmalaget och sticka upp och skapa oroligheter på några hörnor. Men även om viljan är stor hos Rosengård, så måste vi konstatera att självförtroendet inte lyser i laget och effektiviteten är inte vad man kan förvänta sig av ett topplag som kämpar om SM-guld. Visst skapade man några vassa målchanser i andra halvlek, men sanningen är att Vittsjö hade den vassaste målchansen när man kom fri med Zecira Musovic, men Malin Levenstad lyckades rensa bort bollen som var på väg in i tomt mål. Vittsjö kvitterade till 1-1 på en hörna som oturligt studsade på en försvarare i Rosengård och in i mål. Vittsjös kvittering var kanske inte rättvis, men de gör ofta mål på fasta situationer, så målet kom inte oväntat, eftersom de jobbat till sig många hörnor.
När det gäller spelarkritik, så var det ingen spelare i Rosengård som höjde sig över mängden, utan alla gjorde ett hårt jobb, men fortfarande så är inte Fru Fortuna med på resan. Vi har hamnat i en formsvacka och som alltid när detta händer så finns det bara en väg tillbaka och det är att fortsätta att jobba hårt och hitta fokus i återstående fem matcher. Inte minst de två matcherna i Champions League som spelas första veckorna i december.
Nu åker många av våra spelare till sina landslag för kvalmatcher, och det kan nog vara bra att byta miljö och göra bra insatser i landslagen, för att komma tillbaka till Malmö IP med ny energi.
Avslutningsvis: Ett stort grattis till Borgeby som fixade sitt kval och är tillbaka i Elitettan.
Signerat
Erling Nilsson