Rosengård svarade för en uppvisning och vann med 9-1

Efter att ha hamnat i underläge med 1-0 redan efter fem minuters spel, gjorde FCR sex mål på tjugo minuter och punkterade all spänning i matchen.
Uppsala har som nykomling i årets allsvenska gjort några bra matcher och för att inte visa underskattning, förberedde tränarteamet laget som vanligt på ett proffsigt sätt och på matchgenomgången varnade man för hur hemmalaget gärna startade sina anfall, men ändå händer det som inte fick hända. Efter fem spelade minuter lyckades Uppsala göra det uppspel som tränarna varnat för och Beata Olsson med nr 10 på ryggen kom fri mot Zecira och kunde enkelt rulla in ledningsmålet för Uppsala.
Redan från start visade hemmalaget att man tänkte spela med ett lågt försvarsspel och med ett tidigt ledningsmål i ryggen backade man hem och hoppas kunna få till några anfall på omställningar. Men från läktarplats såg FCR trygga och lugna ut i sitt spel och Caroline Seger fick ytor att komma rättvänd mot försvarsmuren och hotade med bra bollar ut till kanterna, men även med instick som rörde om i motståndarnas backlinje. Men det blev Jelena Cankovic som, med ett kanonskott upp i målvaktens en kryss, utjämnade och några minuter senare på en frispark som ändrade riktning på en försvarare som vände matchen till 1-2  och FCR tog över kommandot helt.
Nu rullade målen på och inom 20 minuter gjorde först Sofie Svava 1-3 på ett distinkt skott i nättaket, sedan nickade Anna Anvegård in 1-4 och Mimmi Larsson gjorde 1-5 och 1-6 och ett chockat Uppsala var nog nöjda med att domaren blåste för halvtidsvila.
Tränare Eidevall gjorde några byten i början av andra halvlek, men FCR fortsatte att pressa på och skapade en mängd målchanser. Anna Anvegård gjorde 1-7 på straff och Hanna Bennison bombade in 1-8 på ett riktigt kanonskott som Emma Holmgren i hemmaburen var helt chanslös på. Sedan avslutade Jelena Cankovic målkalaset genom att nicka in resultatet 1-9 som stod sig matchtiden ut.
När det gäller spelarkritik så var det en fröjd att se Jelena Cankovic spela ut hela sitt fotbollsregister. Hon gör tre mål, men för alla som älskar fotboll är det en förmån att se henne när hon äntligen får utdelning för sitt proffsiga arbete som hon gör match efter match. Kul också att se Hanna Bennison och Aman Imo som båda imponerar när de kommer in i andra halvleken. De visade verkligen att de vill vara med och kämpa om att ta en plats i startelvan.
Många undrade om vinsten med 9-1 var de största vinstsiffrorna för klubben, men efter att kontaktat ”oraklet ” Svempa, så fick jag veta att vi i modern tid har vunnit över Kalmar med 10-0 och över Eskilstuna med 9-0. Sedan finns det en gammal vinst från 1996 mot Öxabäck med 13-0, det var ju när laget tillhörde MFF-dam.
Innan vi stänger butiken så vill jag nämna att lagkapten Caroline Seger gjorde i matchen mot Uppsala  sin 100:e match i den vita FCR tjöjan (för dagen spelade man i det jättesnygga bortastället som är helsvart) och Glodis Perla Viggosdottir gjorde även hon sin 100:e match mot Piteå hemma förra veckan, vilket jag tyvärr missade. Grattis båda och lycka till med kommande 100 matcher.
Nu laddar vi för nästa hemmamatch som är redan på onsdag 19:00 på Malmö IP och motståndare är Linköping. Tyvärr kvarstår förbudet att tillåta publik på matcherna, men vi kan väl fortsätta att hoppas att det snart blir fritt att besöka Malmö IP och se vårt fantastiska lag.
Signerat
Erling Nilsson