Rosengård tappade serieledningen

Eftersom Kopparberg/Göteborg vann enkelt uppe i Umeå går de upp i serieledning och Rosengård ligger efter gårdagens omgång en poäng efter och har inte längre avgörandet i egna händer.
Vi som var på plats i Linköping upplevde en stor besvikelse och frustration och efter att under vargtimmarna i natt sett om matchen på Aftonbladets utmärkta sida från OBOS Damallsvenskan, så är inte känslan bättre.
Ni som läser detta förväntar er säkert en balanserad analys, men jag måste erkänna att det är svårt eftersom det bubblar mycket känslor och fastän det gått många timmar sedan domaren blåste av matchen, är besvikelsen lika stor att vi inte lyckades vinna matchen, detta eftersom vi var mycket bättre än Linköping.
Efter att ha spelat 17 omgångar så har vi bara förlorat en match och det var mot Eskilstuna i början av serien. Vi har varit överlägsna i varje match och alla lag vi möter har försvarat sig med 8-9 spelare i eget straffområde, så var det även i går. Märkligt var det att se ett topplag som Linköping jubla som om de vunnit SM-guld efter att spelat 2-2 mot oss. Det säger mycket om vilken respekt lagen har för Rosengård.
Nu till det positiva och det mest glädjande som var att se Fiona Browns inhopp. Hon har kämpat i över ett år med sin skada och när hon kom in i matchen så visade hon med sin energi och mod att hon ville vinna matchen. Hon gör reduceringsmålet med en känslig vänsterlobb i öppet mål, och strax efter prickade hon ribban med ett långskott. Att se Fiona på banan igen och se hennes inhopp värmde ett fotbollshjärta.
När tränare Eidevall valde att byta in våra bänkspelare, Anvegård, Cankovic, Svava och Brown, mot ett trött Linköping, så kändes det som att vi skulle kunna vända matchen och när Anvegård snyggt skruvade in 2-2 så tändes hoppet hos oss på läktaren. Vi visste att Kopparberg/Göteborg ledde sin match uppe i Umeå, så en seger för Rosengård var ett måste för att behålla serieledningen.
Men hemmalaget med hela laget i eget straffområde lyckades hålla emot Rosengårds anstormning och matchen slutade 2-2.
Efter att sett matchen igen, måste jag konstatera att vi fortfarande slarvar med passningar och på så sätt bjuder in Linköping i några lägen, men i gårdagens match visade vi att vi är ett lag som står upp och tar fighten och den tur man måste ha i vissa typer av matcher var helt enkelt inte med oss i Linköping.
Nu måste vi samla oss och redan på onsdag spelar vi en viktig match i Svenska Cupen borta mot div 1 laget Eskilsminne som har kämpat i toppen av årets serie, så det går inte att åka till Helsingborg och ”ställa ut skorna ”, utan det är full fokusering som gäller. Sedan väntar ett lokalderby på söndag mot Kristianstads DFF som kämpar om den 3:e platsen för spel i Champions League hösten 2021. Det blir säkert en tuff match, och en vinst är ett måste för Rosengård, om vi vill vara med  och kämpa om guldet fram till sista omgången i allsvenskan.
Signerat
Erling Nilsson