Rosengård tar emot tabelljumbon IFK Karlshamn

På lördag är det dags för en ny match för FC Rosengård när man tar emot IFK Karlshamn på Rosengårds IP. IFK Karlshamn har så här långt haft en tuff säsong och efter sexton spelade matcher ligger man sist i tabellen med fem poäng upp till säker mark.

Karlshamn har man vunnit tre, spelat tre oavgjorda och förlorat tio matcher, varav två förluster kom i deras två senaste matcher. Inför lördagen finns det lite funderingar kring Karlshamns form. Först kryssade de hemma mot Prespa Birlik, sedan ställdes deras planerade match mot Nosaby in då man hade misstänkt covidsmitta i laget. Sedan förlorade man hemma mot IFK Hässleholm med 2-3 och borta mot Hässleholms IF med 3-0. Så, som sagt är frågan hur det är med deras form, men med tanke på tabelläget borde det vara ett välmotiverat lag som gästar Rosengårds IP på lördag.

FC Rosengård har inför matchen förlorat mot Karlskrona på bortaplan med 2-1, vunnit hemma mot Nosaby med 1-0 och nu senast kryssade man mot Hässleholms IF, 1-1. Totalt har FC Rosengård spelat arton matcher där de vunnit nio, spelat tre oavgjorda och förlorat sex. Det har gett laget en plats i toppen av tabellen då man ligger på en delad andraplats tillsammans med två andra lag och det är bara målskillnaden som skiljer lagen åt.

Tittar man på tabellen borde det vara tre stensäkra poäng till FC Rosengård men av erfarenhet vet jag om att det finns inga lätta matcher. FC Rosengårds lagkapten Linus Fridolf håller med och säger:
– Det ska bara vara 3 poäng, finns inget annat. Sedan vet vi om att alla matcher i den här serien är tuffa matcher och vi måste göra en bra prestation för att vinna.

Samtidigt har det hänt betydligt högre rankade lag än FC Rosengård att man underskattat en väl motiverad motståndare bara för att åka på en nittio minuter lång fotbollslektion. Så vad gör FC Rosengård för att inte underskatta motståndet?

– Det gäller att ställa huvudet rätt direkt från start. Rent fotbollsmässigt är vi 100% bättre än dem men det mentala är en stor del också så det gäller att vi är påkopplade lagom till matchen och går in 100% i allt vi gör, berättar Linus.

Med tanke på tabellen – hur viktigt kommer det att bli att plocka tre poäng?

– Det är tio matcher kvar av säsongen och med tanke på hur jämn serien är så är varje poäng oerhört viktig. Vi kommer inte ha råd att tappa många fler poäng om vi ska ha chansen att vinna serien. Men vi tar en match i taget och nu är det fullt fokus på att ta 3 pinnar på lördag, avslutar Linus.

Matchen mellan FC Rosengård och Karlshamn spelas på lördag 18/9 med avspark klockan 14:00.

De senaste inläggen: