Rosengård tillbaka i serieledning

Matchbilden kom att speglas av två tränare som har olika fotbollsfilosofier men som båda har satt sin prägel på sina lag. Det blev en mycket bra fotbollsmatch som visade vilken hög klass som topplagen i OBOS Damallsvenskan håller.
När domaren blåste av matchen så stod Rosengård som vinnare med 2-0 genom mål av Johanna Rytting Kaneryd som snygg vända bort sin back och skruvade in bollen i nättaket och sedan fick Anam Imo göra 2-0 när hon kom igenom efter en snygg framspelning från Iva Landeka.
I Rosengård var det många som var mycket bra, kul att se Malin Levenstad göra en helt felfri insats som visade att hon är tillbaka på samma nivå som för fem år sedan.
Även Zecira i målet visade med sitt lugn och stabila uppträdande att hon vill komma med i VM-truppen som Peter Gerhardsson tar ut under torsdagen.
Sanne Troelsgaard som hade rollen på innermittfälltet gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Summa summarum finns det mycket positivt att ta med sig till sista vårmatchen som spelas mot Linköping borta på måndag.
Men kvällens spelare blev naturligtvis Anja Mittag.
Anja en superstjärna som fick stående ovationer när hon gick av planen, och efter matchen blev hyllad av Forza Rosengård och en stor publik som stannade kvar länge för att ge Anja den hyllning som hon har förtjänat efter sina år i klubben.
Anja kom till  klubben 2012 och blev direkt en stor atraktion som målskytt, men även som person och med sin proffsiga inställning kom att bli älskad av Malmö-publiken.