Rosengård tog en säker seger på bortaplan mot Växjö

Till kvällens match mot Växjö, började de danska landslagsstjärnorna Sanne Troelsgaard och Sofia Svava på bänken, vilket gav Katrine Veje och Mimmi Larsson chansen att få fart på anfallsspelet och målfabrikationen.
Rosengård inledde matchen piggt och skapade direkt några halvchansen och pressade tillbaka hemmalaget och lät dem inte komma upp i några farligheter.
Mimmi Larsson visade från början att hon ville få slut på måltorkan och skapade mycket oreda i Växjöförsvaret, men det dröjde till i 43:e matchminuten innan hon lyckades  slita sig loss och Katlynn Fraine i målet kom sent i närkampen och fällde Mimmi. Straffen var solklar och förra årets skyttedrottning Anna Anvegård stegade fram och slog straffen via ribban och retur i ryggen på målvakten och in i mål… Ett märkligt mål men godkänt och 0-1 till gästande Rosengård. Ett resultat i underkant med tanke på spelövertaget som Rosengård haft och att Växjö endast vaskat fram en hörna på hela första halvleken.
Efter paus fortsatte Rosengård att pressa på för att göra något mål till och stänga matchen, men man skapade inte någon riktigt vass målchans.
När en halvtimme återstod valde tränare Eidevall att göra tre byten och ut gick Veje, Bennisson och Karneryd och in kom trion Troelsgaard, Svava och Samuelsson.
Med pigga ben och mot ett mer och mer tröttkört försvar började chanserna radas upp och efter en snygg löpning blev Mimmi Larsson fri med målvakten och satte 0-2 och några minuter senare fastställde Troelsgaard slutresultatet 0-3. Ett resultat som med tanke på målchanserna och spelövertaget i andra halvlek, borde blivit betydligt större.
Men äntligen fick Rosengård göra några mål och förhoppningsvis gav det självförtroende inför kommande matcher.
Några positiva tankar runt matchen: Rosengård höll nollan igen, vilket alltid känns stabilt. Man spelar med ett lugn och trygghet, och försöker att hålla matchplanen och göra det man bestämt, även om motståndarna gjorde det svårt med sitt sätt att spela. Detta kommer att vara viktigt att ta med sig redan till söndagens bortamatch. Positivt är också att alla skadade spelare är tillbaka, vilket ger konkurrenssituation på träningen och att vara med i startelvan.
När det gäller spelarkritik så visade Caroline Seger än en gång, med sitt spelsinne och sin arbetsinsats, att hon inte frivilligt tänker lämna ifrån sig sin landslagsplats. Man kan önska att alla unga spelare som tittar på FC Rosengård tar lärdom av hur en proffsig lagkapten som Seger uppträder i alla moment i en match.
Nu laddar FC Rosengård om inför resan till Umeå, en resa som börjar tidigt på lördag via Kastrup, Stockholm och till Umeå för match mot nykomlingarna Umeå IK.
Matchstart söndag kl 14:00 på Umeå Energi Arena.
Signerat,
Erling Nilsson