Rosengård vidare i Svenska Cupen

…när årets slutspel i Svenska Cupen drog igång.
Vittsjö kom till Malmö IP med ett stukat självförtroende efter att blivit överkörda av Häcken i sista träningsmatchen med 7-1. Men som tränarräven Thomas Mårtensson sa före matchen, ”vi gör inte om samma misstag igen, något lärde vi av förlusten.”
Som vanligt när Rosengård och Vittsjö möts, så blev det mycket kamp och vilja och även om hemmalaget hade ett övertag och kunde ta ledningen på en straff som Jelena Čanković säkert rullade in så var Vittsjö farliga i sina omställningar. Efter slarv på ett inkast kunde gästerna komma loss på kanten och slå ett inlägg som domaren, efter en märklig situation i en nickduell, pekade på straffpunkten och Fernanda da Silva i Vittsjö kunde göra 1-1 som stod sig halvleken ut.
Rosengård fortsatte sin press i andra halvlek, och när det återstod en halvtimme och det inte blivit något mål, valde tränarstaben att byta in Mimmi Larsson, Olivia Schough och Emma Berglund och det gav resultat redan efter några minuter. Olivia fick en fin passning av Jelena och kunde snyggt rulla in ledningsmålet via stolpen. Sanne Troelsgaard gjorde sedan slutresultatet 3-1 efter att ha utnyttjat ett försvarsslarv i Vittsjö.
Lite smolk i glädjebägaren var att inhopparen Emma Berglund efter bara några minuter på plan tvingades utgå efter en stämpling.
Lite spelarkritik: Kul att se Matilda Kristell född -02 göra en kanonmatch. Lugn och trygg med bollen och visade att hon håller en hög nivå. Hanna Bennison gjorde en bra match med kloka löpningar och vågade utmana backlinjen, tyvärr fick hon inte utdelning, men det var kul att se att vår fina ungdomsverksamhet kan ta fram två så bra utbildade spelare och som båda är födda -02. En annan ung spelare Bea Sprung, född -05, fick göra debut i A-laget och även om det bara var några minuters speltid, så är det ett namn som Rosengårdspubliken ska lägga på minnet.
Nästa match för Rosengård är redan på fredag i Svenska Cupen, då vi möter Alingsås på bortaplan och detta blir sista genrepet innan kvartsfinalen i Champions League mot Bayern München den 24 mars.
Signerat,
Erling Nilsson