Rosengård vidare i Svenska Cupen

I större delen av matchen spelade FC Rosengård med en spelare mindre efter  att Ramona Bachmann blivit utvisad redan efter 11 minuter. Trots detta vände man alltså underläge med 1-0 till vinst med 2-1 och går därmed vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.
Lite tankar från Markus Tilly kring årets första tävlingsmatch:

Vi fick en olycklig start då Göteborg lyckades göra 1-0 på ett inlägg där vi var tre mot en men vi var alltför passiva. Den olyckliga starten innefattade också två gula kort för Ramona Bachmann som således blev utvisad efter bara 11 min. En tung uppförsbacke!
Efter några minuter kunde vi landa i det faktum att vi var decimerat. Vi fick strukturerat upp taktiken, tog taktpinnen och var det bästa laget under de resterande 30 minuterna av den första halvleken. Vi hade bl.a. en chans där bollen dansade på mållinjen under några sekunder men ej ville in. I pausen fick vi ut ytterligare instruktioner och vi inledde andra halvlek med energi. Ali Riley hade ett friläge som Geurts i Göteborgsmålet gjorde en strålande räddning på.

Vilken moral och vilken kvalité att vara det bättre laget trots en spelare mindre i 110 min!

Kirsten van de Ven ersatte Sjögran efter en timme och gjorde ett bra inhopp. Hon slog bland annat ett inlägg som Sara Björk Gunnarsdottir nickade i mål och kvitteringen kom alltså då 75 min gått. Efter det bytte lagen chanser under resterande av ordinarie matchtid. Ju längre förlängningen led ju starkare skulle det visa sig att vi var, TROTS att vi då spelat med en tjej mindre sedan minut 10. Riktigt starkt. Marta hamnade i ett en mot en-läge på kanten varpå hon växlade tempo drev förbi motståndaren och satte bollen säkert vid bortre stolpen. Vi hade då, likt i höstas, vänt underläge på Valhalla IP till seger, 2-1.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *