Rosengårds segersvit bröts mot Nosaby

FC Rosengårds sex matcher långa segersvit tog slut efter att man förlorade borta mot Nosaby med 3-0 på onsdagskvällen.

FC Rosengård mötte ett extremt taggat Nosaby som ville bryta sin tre matcher långa förlustsvit och det märktes direkt från start. FC Rosengård möttes av en hög press vilket emellanåt tvingade fram kanske lite förhastade beslut men vid ett par tillfällen kunde man spela sig förbi den och skapa ett par lägen. I den 90:e minuten blev en hemmaspelare fri efter en fast situation och kunde göra 1-0 vilket också blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek hann bara pågå i dryga tre minuter innan Nosaby tilldömdes en straff som de förvaltade till 2-0. Med detta mot sig försökte FC Rosengård trycka på framåt, men kom aldrig till något riktigt bra läge då hemmalaget försvarade sig bra. 3-0 kom i matchens 77:e minut och trots att Rosengård krigade på fick man inte bollen i nät till en reducering.

 Vad hände? Det såg inte riktigt ut som det Rosengård man vant sig vid på senare tid?

– Jag är nog inte beredd att hålla med dig helt. Jag tycker faktiskt att vi gör en helt okej match, men helt okej räcker inte förr att vinna matcher som dessa. Nosaby hade en tydlig spelplan för den här matchen som vi inte riktigt löste där ute. Istället började vi falla tillbaka i det som inte funkat tidigare för oss. Ser man till allt som hände där ute så är jag ändå väldigt stolt över killarna. De gjorde allt för att komma in i matchen hela vägen till slutsignalen och vid bolltapp kämpade de snabbt tillbaka bollen. Många lag i denna serie ger upp snabbt vid ett par insläppta mål, därav att vissa resultat blivit så stora, men det gjorde verkligen inte vårt lag.

Finns det något ni kan ta med er från matchen?

– Absolut, ser man till prestationen finns det mycket negativa och positiva aktioner som vi tar med oss och jobbar vidare, berättar tränare Marco Whittle.

Förlusten är FC Rosengårds första på sju matcher och tyvärr innebär det också att man tappar serieledningen. Det kanske inte är hela världen just nu för det är en hel del fotboll kvar att spela innan allt ska summeras. Samtliga lag kommer med all sannolikhet att tappa poäng under de återstående matcherna och det lag som hanterar förlusterna bäst kommer att spela fotboll i division 1 nästa säsong.

I nästa match möter FC Rosengård svårspelade Karlskrona på bortaplan. Nu på lördag i Karlskrona med start 14:00.

De senaste inläggen: