Rosengårdsderby i herrarnas sista hemmamatch

I kväll är det dags igen för ett riktigt Rosengårdsderby när FC Rosengård tar emot FBK Balkan med matchstart klockan 19.00.

Senast lagen möttes var förra säsongen och resultaten vill man helst glömma – FC Rosengård förlorade sin hemmamatch och sedan spelade man oavgjort i returen. Men det är som man säger; historia. Nu är det ny säsong och nya förutsättningar, även om det fortfarande är ett derby med alla känslor som kommer med det.

Förra säsongen var FBK Balkan nykomlingar från division 3 och gjorde ett bra första år i tvåan, vilket belönades med en åttondeplats när allt summerades i november. Den här säsongen har det inte riktigt gått lika bra inledningsvis, då laget ligger på nedflyttningsplats efter att bara ha lyckats ta tre segrar och spelat två oavgjorda efter tolv omgångar. Trots tabelläget är det ett bra lag som spelar i division 2 av en anledning vilket bland annat IFK Hässleholm fick uppleva när Balkan besegrade dem uppe i Hässleholm. I helgen som gick vann Balkan också över Eslöv på hemmaplan med 3–2. Inför kvällens match ligger Balkan, som sagt, på nedflyttningsplats men laget har bara en poäng upp till säker mark samtidigt som det ska avgöras vilket som är bästa laget på Rosengård.

Det kommer garanterat att bli en tuff utmaning för FC Rosengård att möta ett taggat och poängjagande Balkan. FC Rosengårds tränare Marco Whittle håller med och fortsätter:
– Det är ännu en svår uppgift som vi ska försöka lösa på absolut bästa sätt. Laget är väldigt övertygade om att det krävs en maximal prestation för att vi ska kunna gå vinnande ur matchen.

Hur är läget i truppen inför fredag?
– Läget är bra, några nya på skadelistan och några tillbaka i träning. Det är väl som det brukar vara under en säsong.

FC Rosengård kommer till match som serieledare med fem poäng ner till tvåan och tio raka matcher utan förlust. Trots det berättar Marco att det inte finns utrymme för något övermod i laget.

– Vi jobbar hårt varje träning och det är något vi gjort i mer eller mindre 18 månader. Vi vet hur vi vill spela och vi vet vad vi vill uppnå.

Om man bara ser till tabelläget borde det vara tre stensäkra poäng till FC Rosengård och en hyfsat komfortabel fredagskväll på jobbet, men tänker man så har man i princip redan förlorat då man möter ett lag som förmodligen har andra planer för hur kvällen ska fortlöpa.

Finns det någon risk för underskattning av Balkan?
– Finns det någon som underskattar Balkan så har den personen inte koll på deras kvalitet. Som jag nämnde tidigare så vet vi hur vi vill spela fotboll och vad vi vill uppnå, då kan vi inte underskatta någon. Vi ska förbereda oss så gott vi kan och sedan ut för att göra en bra prestation som förhoppningsvis kan krönas med en vinst, avslutar Marco.

Matchen mellan FC Rosengård och FBK Balkan spelas fredag kväll på Rosengårds IP med avspark klockan 19.00.

De senaste inläggen: