Säker seger för LdB FC Malmö mot Linköping

I går så vann LdB FC Malmö en övertygande seger över tabellfyran Linköpings FC.

Inledningen av matchen var lite trevande men sedan satte LdB fart på både boll och spel, i den 21 minuten så gjorde Anja Mittag 1-0. Det följdes upp av 2-0 av Manon Melis sju minuter senare och efter ytterligare tio minuter så gjorde Ramona Bachmann 3-0. LdB FC hade full kontroll över händelserna på Malmö IP så när de gick till pausvila så kändes det som att det var klart, vilket det förstås inte var och man ska inte ropa hej förrän den smått överviktiga damen tagit ton. Linköping försökte så klart men de bollar som inte fastnade i LdB’s försvar räddades av målvakten Thora Helgadottir. I den andra halvleken så verkade det som LdB ville bevaka sin ledning i första hand och försöka utnyttja Linköpings misstag, det innebar att Linköping fick lite fler chanser som dock alla blev resultatlösa. Istället så gjorde LdB 4-0 genom Katrin Schmidt i den 87 minuten och därmed tog man även revansch från förlusten i våras, vilket för övrigt är lagets enda förlust den här säsongen. Vad som är viktigare är att man gick åter upp i serieledning och tagit initiativet inför de kommande matcherna och flyttat över pressen till jagande Tyresö som ligger två poäng efter LdB FC Malmö. I nästa match så möter man Vittsjö på bortaplan, den matchen spelas nu på söndag den 1 september klockan 15.00.

Text & Bild: Stephan Lindstrand