Säker seger i CL (Uppdaterad)

Ldb FC slog norska LSK Kvinner med klara 5-0.

Att LdB FC Malmö är i ruskigt bra form just nu är det nog ingen som kan säga emot efter att man körde över LSK Kvinner på onsdagkvällen med 5-0. Fyra av målen kom i den första halvleken genom ett rörligt och effektivt passningsspel, det femte kom i den andra halvleken som annars mest var en transportsträcka mot slutsignalen. Sammanlagt så vann LdB med 8-1 och segern innebär att man är vidare till åttondelsfinal där man kommer att stöta på betydligt tuffare motstånd i form av regerande mästarna Wolfsburg men mer om den matchen kommer när det börjar närma sig. 

Så här går Markus tankar efter matchen mot LSK Kvinner:

Den största motståndaren i gårdagens Cl-match mot Lilleström, visade sig inte vara LSK kvinner, vilket vi trodde skulle bli en ganska tuff nöt att knäcka efter bortamötet. Istället var det upp till oss själva om vi kunde mobilisera energi och inställning ytterligare en gång, den femte matchen på dryga två veckor. Det visade sig att truppen kunde detta utan bekymmer och trampade gasen i botten direkt. Vore det inte för en tveksam offside så hade vi tagit ledningen i matchens absoluta inledning. Vi fick hålla oss till tåls en liten stund till, men efter 20 effektiva minuter mitt i första halvlek så stod det plötsligt 4-0. Andra halvlek blev mer av karaktären spela av och kontrollera. Dock hittade Rincons smörpassning fram till Manon som kunde fastställa slutresultatet till 5-0. Totalt 8-1. Ett bra resultat mot ett lag som slagit Göteborg och Arsenal under försäsongen men som drabbats av tunga jobbsposter i form av skador på centrala nyckelspelare.

Nu väntar Mallbacken i säsongsavslutningen samt ett guldutdelande efteråt som vi ser framemot. Därefter lite landslagsuppehåll. För ledare och övriga, som inte kallas till landslag, så väntar en träningsperiod och analysperiod där vi skall förbereda oss inför de härliga matcherna mot regerande CL-mästarna Wolfsburg.

 

Mer om matchen och fler bilder kommer senare.

Text: Stephan Lindstrand

Bild: Stephan Lindstrand, Urzula Striner

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/ldblsk2013{/gallery}