Säker seger i omstarten

FC Rosengård fick precis den början på hösten som man önskat.

Efter söndagens match så kan man konstatera några saker: FC Rosengård fick den början på hösten som man behövde i och med att man slog BW90 på bortaplan med 0-2. Inför matchen så efterlyste jag en bättre inställning och att alla tar sitt ansvar. Jag vet inte om någon av killarna läste vad jag skrivit för det fanns inga som helst frågetecken om deras inställning, de kämpade och krigade i hela matchen plus ett par tilläggsminuter. Man vårdade bollen och stressade inte iväg passningar eller avslut samtidigt som man hade en hög press i försvarsspelet. Sedan så är myten om att en bra mittback måste vara någonstans mellan 1.80 – 1.90 lång krossad då Ylli fick gå ner och spela mittback på grund av avstängningar och gjorde en riktigt bra match.

Matchen då? Jo till en början så försökte BW 90 att dominera men allt som oftast fastnade deras anfall i FC Rosengårds försvar, de få avslut som de fick iväg tog Blerim hand om i målet. Istället var det FC Rosengård som genom snabba omställningar hade de klart vassaste chanserna och BW 90’s målvakt fick göra ett par kvalificerade räddningar. I den 33 minuten blåser domaren straff för FC Rosengård när Granit fälls i straffområdet och han förvaltar den väl genom att göra 0-1 till FC Rosengård. BW 90 försöker att få till en kvittering innan paus men Rosengårds defensiv var för bra. I den andra halvleken fortsätter spelet på ungefär samma sätt, BW 90 försöker att kvittera men får inte in bollen och FC Rosengård fortsatte att spela med stort tålamod i det offensiva spelet, man vårdade bollen och spelade ett snabbt rörligt passningsspel. Det betalade sig efter drygt 20 minuter in i den andra halvleken då Granit gör sitt andra mål för dagen och gjorde i och med det ett litet ryck i skytteligan. Resten av matchen kändes lite som en transportsträcka mot slutsignalen, både BW 90 och FC Rosengård hade ett par lägen till men matchen slutade 0-2 och Rosengård fick de tre värdefulla poängen.

Segern innebär att Rosengård klättrade en placering och har fem poäng upp till förstaplatsen i en ruskigt jämn tabell. De som pratade inför säsongen om att Division 2 Södra Götaland skulle kunna bli ett riktigt getingbo visste vad de pratade om då det bara skiljer sex poäng mellan förstaplatsen och niondeplatsen så mycket kan förändras i tabellen på en omgång. På lördag så blir det derby igen mot just niondeplacerade Kvarnby IK som ligger en poäng efter FC Rosengård, matchen spelas på lördag klockan 16.00 men mer om det senare i veckan.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}bw90_fcr_2013{/gallery}