Säker seger för FC Rosengård 1917

Det blev till slut klara 6-0 till FC Rosengård när man tog emot nykomlingen Eslövs BK på lördagen och ett kliv uppåt i tabellen.
Precis som i förra matchen så var man på hugget direkt när domaren blåste igång matchen vilket resulterade i 1-0 i den sjunde minuten genom Zakaria Sawo. Tolv minuter senare så skjuter Mohammed El- Kayed in en frispark till 2-0 och bara minuten senare så gör Zia Sakirovski 3-0. Egentligen var matchen avgjord redan efter 20 minuter men det har hänt förr att lag som tagit ledningen tidigt står som förlorare efter nittio minuter eftersom man trott att det bara är att spela av matchen. Nu hände inte det.
FC Rosengård bjöd inte på en enda meter på planen, det var fullt fokus på både försvar och anfall och disciplinerat spel över hela planen. Eslöv försökte att kriga sig in i matchen men när FC Rosengård har en sådan dag så är man helt enkelt ett eller två nummer för stora.
FC Rosengårds vänsterback Linus Fridolf berättar att laget har förberett sig väldigt noga inför lördagens match med bra träningar.
– Vi vet att om alla i laget ger 100% så vinner vi matchen för vi är ett så pass mycket bättre lag än Eslöv på pappret men jobbet måste göras med, fortsätter han.
Att man gör tidiga mål betyder väldigt mycket och ger laget arbetsro säger Linus. ”Det är riktigt skönt att känna att vi är med från start i matcherna genom att ta ledningen hyfsat tidigt. Det bli mer avslappnat och lättare att spela efter det så absolut, första målet tidigt betyder väldigt mycket.”
Om man leder med 3-0 i paus så brukar det innebära att man bara försöker spela av den andra halvleken men Linus berättar att så inte var fallet. Istället pratades det i omklädningsrummet om att man inte skulle slappna av, tvärtom, man skulle köra ännu hårdare och göra fler mål. Man ville helt enkelt inte släppa in Eslöv i matchen.
I den 52’a minuten så fortsatte FC Rosengård målskyttet när Granit Sherifi gjorde 4-0, 5-0 kom i den 82’a minuten när Ismail Husseins skott passerade Eslövs målvakt. Segersiffrorna fastställdes i den 89’de minuten när William Magnusson nickade in 6-0.
Egentligen skulle kanske FC Rosengård gjort ett eller ett par mål till men det spelar egentligen mindre roll då man tog tre viktiga poäng och avancerade till fjärdeplatsen i tabellen, tre poäng efter serieledande Onsala.
FC Rosengård spelade stabilt matchen igenom och Linus avslutar:
-Segern var viktig samtidigt som spelet börjar kännas bättre och bättre och det är bara att bygga vidare på det vi åstadkommit hittills så ska vi ta tre nya poäng på lördag mot Halmia.