Säker seger i Lund – i div 3

En något decimerad trupp åkte till Klostergårdens IP för att möta Hallands Nations FF/IF LTH för säsongens nästa sista match. För två omgångar sedan förlorade vi chansen att vinna serien, men var rejält revanschsugna efter en mycket bitter förlust mot Croatia förrförra veckan.
Motståndarna började med medvind i ryggen, men det var ändå vi som hade spelet – redan i matchens andra minut pressade en hungig Hajje deras målvakt som gjorde en miss, och 1-0 var ett faktum. Vi låg på och kunde gjort något mål till, men det dröjde nästan till halvtid innan Jenny tog en maxlöpning på en rensning och lyfte bollen mot bortre krysset, där målvakten tappade in bollen i stolpen – och 2-0. Resultatet stod sig till halvtid. Vi diskuterade lite fram och tillbaks och gjorde en ändring i uppställningen då vi gick in i medvind vilket borde gynna oss i uppspelet.
Tyvärr blev det inte riktigt så, vi släppte in motståndarna mer i matchen och gav dem en del avslut på mål, som dock inte resulterade i några reduceringsmål. Med cirka tjugo minuter kvar fick vi utdelning på en hörna, vilket varit ett genomgående tema under säsongen – vi är bra på att vara målhungriga i straffområdet på andrabollar – Hajje gjorde ytterligare ett mål, och 3-0 stod sig till slutsignalen.
En väl genomförd match där vi lyckades hålla tempot uppe, hålla en bra lägstanivå och köra fair play matchen igenom, till skillnad från vissa av motståndarna som använde sin verbala förmåga på ett sätt som borde gett rött kort alla dagar i veckan. Vi sa i ringen innan match att något av det bästa med vårt lag är att utöver vårt fotbollstekniska kunnande är det förmågan att stärka varandra och hålla peppen uppe tillsammans. Det var väldigt tydligt idag och vi kunde åka hem till Rosengård med stolthet och styrka.
Nu väntar säsongens sista match på lördag, hemma mot Hyllie kl 15. Varmt välkomna alla Rosengårdssupportrar! Om allt går vår väg slutar vi topp tre.