Säker vinst för Dam div 3 i DM!

Med gott självförtroende besegrade vi Torns IF i den andra DM-matchen för i år.

 

En bra andra halvlek ledde till seger

 

Det kändes som årets första riktiga vårdag när vi åkte till Tornvallen utanför Lund för att möta Torns IF i DM. En stark trupp var på plats och fullt ledarteam: Emra, Irene och Isa.

 

Vi inledde som vanligt med 3-5-2, men förlorade slantsinglingen och fick därmed börja med motvind och solen i ögonen. Det gjorde första halvlek ganska tungspelad, utan att bortförklara sig allt för mycket så kändes det som att bollarna kom tillbaks rätt snabbt till egen planhalva och vi fick hela tiden börja om på nytt. Vi spelade tyvärr ganska stressat och inte lika säkert som vanligt, varför det endast stod 0-0 i halvtid. 

 

I andra halvlek kopplade vi snabbt greppet och hade en drös med målchanser som vi tyvärr inte förvaltade. Men efter åtta minuter kom Hajje igenom på vänsterkanten och rullade säkert in bollen vid bortre stolpen och 1-0 var ett faktum. Efter det kom vi in i vårt vanliga spel och rullade mycket boll längs marken inom laget. Alla fick mycket speltid och det enda negativa var att vi återigen har lite svårt att rensa ordentligt i straffområdet, vilket lätt ställer till det för vår målvakt och med lite otur hade de kanske fått ett mål.

 

I 81:a minuten fastställer Sandra slutresultatet genom en pass snett inåt bakåt från Rina efter ett lysande förarbete. Vi tar med oss spelet från andra halvlek och det positiva i bra snack, laganda och pepp. Ny match nästa helg då spelet ska se ut exakt så!

 

Samtidigt som matchen spelades hölls en manifestation mot rasistiskt våld som drabbade en fotbollssupporter i Malmö, som är vän med undertecknad och även tidigare i veckan har stöttat vårt lag, men som nu ligger på sjukhus och kämpar för sitt liv. Passar på att säga att jag känner mig stolt och glad över att få spela i ett lag med så stort hjärta och kämpaglöd, det hade värmt honom att se.

 

Startelva: Nese- Elif-Buqe-Awaz- Karin-Anna – Melek-Hajje-HP – Rina-Tesa

Avbytare: Karre-Sandra-Koso-Maja-Nora

 

Vid pennan: Anna Storåkers