Säker vinst för Dam Div 3 på bortaplan!

Tre välförtjänta poäng bärgades hem!

 

Det var dags för ny match, den tredje på en vecka i detta tighta spelschema, men inställningen var god. Efter lite pepptalk i omklädningsrummet inleddes matchen hyfsat bra, men lite svajigt. Innan publiken knappt hunnit sätta sig så kom en Gislövsspelare loss nere vid kortlinjen, passade snett inåt bakom där en medspelare stod helt omarkerad, varpå 1-0 var ett faktum. 

 

Lite lätt chockad tog vi resolut tillbaka spelet – efter deras mål i tredje minuten så var det resterande 87 minuterna aldrig något snack om vem som skulle vinna den här matchen. Vi passade lugnt runt bollen inom laget, hade bra blick, bra snack och många målchanser. På nitton minuter gjorde vi fyra mål i första halvlet – detta inleddes av en välplacerad frispark från Leyla, som möjligtvis deras målvakt borde tagit, men som sagt satt precis där den skulle. Kort efter det slog HP en fin, lite inåtskruvad hörna där motståndarlaget misslyckades fatalt med rensningen och nickade in den i det egna krysset. Efter det gjorde Leyla och Melek varsin högklassig soloprestation som resulterade i 1-3 och 1-4 till oss innan domaren blåste av för paus.

 

Något nöjda föll vi ner i tempo i andra halvlek, och målchanserna fortsatte komma, men var kanske inte av riktigt lika vass kvalité som i första. Dock så tror jag alla åskådare var övertygade om att det skulle ramla in fler mål till Rosengårds fördel, men tyvärr blev det aldrig så, trots att både Rina och Hajje var ytterst nära. Gislöv fick ett tröstmål mot slutet och resultatet spikades till 2-4 slutligen. Vi tackar varmt vår supportersektion Kaosfronten som tog sig till Gislöv. Motståndarlagets representanter som höll sig borta i sina caféstolar vid klubbstugan kom vid ett tillfälle när det gick som sämst för det egna laget fram och påpekade att våra supportrar var stökiga – kanske var de inte vana vid bortafans med god stämning och mycket hejaramsor – det börjar vi vänja oss vid vilket känns fantastiskt. 

 

En stor eloge till det lugna icke-stressiga spelet som fördes till större del idag, och till en riktigt bra laganda. Mot tre nya poäng i nästa match mot IFK Malmö! Vi börjar direkt med löpträning imorgon.

 

Bild: HP slår en frispark med Skånes bästa vänsterfot.

Text: Anna