Samarbete över gränserna

I helgen var det en fullspäckad helg i FC Rosengårds anda, där hela sex lag samarbetade över gränserna.
Först ut var FC Rosengårds F19-elit lag som tog emot killarna i U17 på Malmö IP sent fredagskväll. Tidigt under hösten kom förfrågan från Huvudtränare, Ida Mbarka, om en träningsmatch mellan elit- och elitkillarna, vilket U17:s huvudtränare direkt tackade ja till. Matcher mellan dessa två lagen är inget nytt, under vårsäsongen spelades två matcher mellan lagen, något som alla parter var nöjda med. Matchen var otroligt välspelad från de båda lagen. F19 tjejerna ägde mer boll, men killarna bjöd på ett riktigt högt tempo och snygga avslut. Killarna och deras ledarstab ska ha all cred för att de höll tempot och inställningen uppe trots att resultatet blev mer ojämn mot matchens slut.
”Blir alltid imponerad på tjejernas motivation och sättet de spelar. De jobbade bra i deras positioner och jag gillar sättet de hjälper varandra på plan. Älskar också att dem är otroligt smarta och det syns att de vet vad de ska göra både i anfall- och i försvarsspel.” – säger William Naziba, huvudtränare U17.
Dessa lag kommer mötas återigen till våren, det blir bra träningsmatcher för de båda lagen innan serierna drar igång.
De yngre lagen blev inspirerade av fredagens välspelade match vilket resulterade i att föreningens F15 och F17 fick möta P12 respektive P15. Det blev en fin och välspelad match mellan de äldre tjejer och killarna, första halvlek var jämn där tjejerna hade mer bollinnehav än killarna. Men i andra halvlek orkade killarna lite mer än tjejerna som trots allt kämpade på till sista minut. I den yngre matchen fick man allt se en jämnare match. Två duktiga välspelade lag, som har många talanger och duktiga spelare med mycket bra spelförståelse. En otroligt spännande dag vi fick bevittna på Rosengårds IP.
Ahmed Zreim, ungdomsansvarig på killsidan vill tacka Ida Mbarka, Henrik Danielsson, Ejub Suljic, Fabian Guengue, och alla andra fantastiska tränare samt ledare för att de gjorde det möjligt att matcherna kunde spelas på ett fantastiskt sätt.