Sami Güngör är klar för FC Rosengård

FC Rosengård har gjort klart med ännu en spelare inför 2015. Det är Sami Güngör som återvänder till sin moderklubb efter att ha spelat för andra klubbar under några år. Han spelade en säsong i Klagshamn innan han gick till Prespa Birlik där han efter ett tag även fick kaptensbindeln. Senast kommer han från spel i Division 1 med Lunds BK och efter att det kontraktet hade gått ut så bestämde han sig för att det var dags att komma hem. Sami har skrivit på ett kontrakt som gäller för ett plus ett år.
Varför valde du att skriva på för FC Rosengård?
FC Rosengård har ett spännande projekt på gång och jag kände att jag vill vara med i det projektet och hjälpa klubben, där det en gång började för mig, att ta klivet upp i Division 1 igen. Synd att dom inte gjorde det förra året då man föll på mållinjen.
Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
Mina styrkor är väl att jag är lugn i mitt spel en bra passningsspelare med en bra splitvision.
Bra teknik med ett hyfsat skott. Gillar att gå framåt mot mål men är en spelare som spelar fram till mål än gör mål själv.
Sami har under sin karriär vunnit MM flera gånger med MABI (numera FC Rosengård) och även hunnit med att hjälpa Prespa Birlik upp i division 2. Men vad har han för sportsliga mål den här säsongen?
Jag hoppas kunna hjälpa laget så mycket som möjligt för att kunna ta laget upp i division 1 i år.
Hur känns det att vara tillbaka i din moderklubb?
Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka där det en gång började, det känns verkligen som att jag är hemma. Som man brukar säga ’’borta bra men hemma bäst”
Assisterande tränaren Gezim Osmani kommenterar övergången:
”Sami är en Rosengårdskille som hör hemma i FCR. Han är en intelligent och smart spelare som har en bra blick för spelet. Som spelare och person kommer han att passa in perfekt i vår grupp:”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *