Säsongsstart 2023

Mesta mästarna FC Rosengård är tillbaka på Malmö IP efter en välbehövlig semester. Nu börjar uppladdningen för en ny säsong, och under onsdagen 25:e januari gjorde laget sin första gemensamma träning för året. 

Det var stora glädjescener som utspelade sig på Malmö IP när Caroline Seger, för första gången sedan juni förra året, deltog i fotbollsträning tillsammans med övriga laget. Seger opererade hälen efter EM och är nu på god väg tillbaka till spel. Även nyförvärven Emma Jansson, Emilia Larsson och Isabella Obaze fick premiärträna. Temperaturen låg runt 0:an, men trots kylan bjöd laget på en intensiv träning med hög energi och det var många som var glada att komma i gång efter det fyra veckor långa uppehållet.

Två som dessvärre saknades på planen vid första träningen var Teagan Micah och Rebecca Knaak. Micah återhämtar sig fortfarande från hjärnskakningen hon fick under en Champions League-match i december, och har fortsatt anpassad träning som trappas upp. Rebecca Knaak fick en smäll på tån mot Bayern München i oktober och har nu genomgått en ny operation för att skadan ska läka bättre. Hon blir därför borta ytterligare ett antal veckor.

Laget åker på en veckas träningsläger till Estepona utanför Marbella på måndag. Lägret består endast av träning och lagaktiviteter. Första träningsmatchen spelas 11:e februari 13.00 på Malmö IP där FC Nordsjælland står för motståndet.

Tävlingsmatcher att ta sikte på:
26/2 15.00 FCR – Kristianstads DFF, gruppspel Svenska Cupen
4/3 15.00 Alingsås FC – FCR, gruppspel Svenska Cupen
11/3 13.00 FCR – Linköpings FC, gruppspel Svenska Cupen
24/3 18.00 FCR – Piteå IF DFF, seriepremiär OBOS Damallsvenskan

De senaste inläggen: