Seger för LdB FC Malmö i CL

LdB FC slog norska Lilleström med 1-3 på bortaplan.

LdB FC Malmö fick en minst sagt bra inledning på Champions League spelet när man besegrade Lilleström under torsdagskvällen.

LdB tog ledningen i den 25 minuten sedan Therese Sjögran sköt in en skottretur. Norskorna kvitterade i den 42 minuten efter att LdB hade slarvat i försvarsspelet men ordningen återställdes precis innan pausvilan då Manon Melis fick en djupledsboll och fintade den norska målvakten innan hon rullade in bollen till 1-2. Slutresultatet fastställdes i den 65 minuten då Ramona Bachmann sköt in 1-3. Att LdB står med ena foten i åttondelsfinalen är ingen underdrift då de enligt uppgifter var det starkare laget och nu behöver Lilleström göra tre mål när returen spelas på onsdag nästa vecka.

Dessutom så kan det bli så att Lilleström kommer att få möta de nykorade svenska mästarna då LdB har chans att säkra guldet i helgen.

LdB’s match i helgen kommer att spelas på söndag med avspark klockan 14.20.

Returmötet mot Lilleström kommer att spelas på onsdagen den 16/10 på Malmö Stadion med avspark klockan 18.45

Text: Stephan Lindstrand

Bild: (arkiv) Urzula Striner