Seger för FCR i ett jämnt toppmöte

FC Rosengård gick segrande ur toppmötet mot IFK Hässleholm efter två mål mot noll. Första halvlek slutade 0-0 och det märktes att det var en match som betydde en hel del då båda lagen försökte skapa målchanser men utan att riskera något bakåt. Matchen bjöd ändå på en del riktigt bra chanser och hade Rosengård bara haft lite flyt hade ställningen kunnat vara 1-0 i halvtid.

När andra halvlek blåstes igång försökte FC Rosengård i vanlig ordning att styra händelseförloppet. Trots det så var det gästerna som hade matchens hittills bästa målchans när de fick iväg ett skott som träffade ribban, efter bara ett par minuters spel. Det gick undan i inledningen av andra halvlek – inom fem minuter gjorde Zia Sakirovski 1-0 till FC Rosengård och bara någon minut senare träffade IFK Hässleholm målramen igen.

I och med ledningsmålet var IFK Hässleholm tvungna att försöka pressa på för en kvittering men Rosengård försvarade sig bra med en aggressiv press, så gästerna fick ingen längre tid med bollen. Rosengård hade ett par lägen till under andra halvlek men det skulle dröja till den 87:e minuten innan Hannes Cederholm satte 2-0 och avgjorde matchen.

Helgens seger är andra raka för FC Rosengård som ligger kvar på andra plats i tabellen med fyra poäng upp till serieledarna, och det finns nio poäng kvar att spela om. Att vinna över IFK Hässleholm var inte en helt enkel uppgift men man gjorde det tack vare att man jobbar för och med varandra. Då ska det mycket till om något lag ska plocka poäng av Rosengård. Så, det är bara att göra om det i de tre sista matcherna sedan får man se hur långt det räcker.

I nästa match kommer FK Karlskrona och besöker Rosengårds IP. Matchen spelas på lördag den 6:e november med avspark 14.00.