Seger för FCR trots en man mindre

FC Rosengård gjorde jobbet och vann matchen mot IFK Berga med 3–1. Förutsättningarna inför matchen var enkla – Berga låg tre poäng före Rosengård samtidigt som det var fem poäng upp till serieledning. Det var egentligen bara en seger som räknades om man fortsättningsvis ville vara med i toppstriden.

FC Rosengård tog kommandot direkt och de gånger man tappade bollen pressade man hårt för att inte ge Berga något längre bollinnehav. Gästande Berga vara inställda på att spela med hela laget på egen planhalva och chansa på kontringar eller på fasta situationer. Utan att förta någon för insatsen så gjorde Bergas taktik det lite enklare för Rosengård att vårda bollen och det betalade sig också i ett par lägen. Det kom att dröja 26 minuter innan Philip Cascalheira sköt in 1–0 för FC Rosengård, men han var inte färdig där utan fördubblade sin målskörd nio minuter senare, 2–0 till Rosengård.

Tyvärr blev Philip utvisad några minuter senare och så här kommenterar han det röda kortet:
– Oavsett vad man tycker så är det domarna som bestämmer och det får man acceptera. Huvuddomaren tar först upp det gula kortet men sen klev den assisterande domaren in och de beslutade sig för att ge mig rött. Så klart blev det en tråkig situation som jag inte ville sätta laget i.

I andra halvlek försökte Berga lyfta spelet och hade mer boll än i första, men FC Rosengård försvarade sig bra. De lägen som gästerna fick kändes aldrig direkt farliga. I den 73:e minuten fick Ilir Tahiri bollen genom en snabb omställning och utökade ledningen till 3–0. Det stod sig inte som slutresultat då gästerna lyckades göra ett tröstmål på slutet och reducerade till 3-1.

– Det var en riktig laginsats, säger Philip Cascalheira efter segern.
Han fortsätter:
– Laginsatsen som vi gör i andra halvlek är det viktigaste. Det här är ett kvitto på vilken lagmoral vi har och oavsett vad som sker så reser vi oss stärkta ur situationen. Det är tre VIKTIGA poäng för oss samtidigt som lag uppe i toppen tappar poäng. All heder till jobbet grabbarna gör i andra halvlek.

Nästa match för FC Rosengårds del blir redan ikväll (onsdag) då man ska spela färdigt den inställda matchen mot Eslöv. Vid en seger där är man bara två poäng efter serieledarna som tappade poäng i helgen. Till helgen väntar sedan ett nytt derby mot Prespa Birlik, matchen spelas den 24/10 med avspark klockan 15:00.

De senaste inläggen: