Seger i derbyt mot Malmö City

FC Rosengård vann träningsmatchen över Malmö City med 2-1 efter att Ismael Hussein gjorde 1-0 i första halvlek och Dylan Kosik Sulaiman 2-0 i andra. Tyvärr tappade man lite fokus i slutminuterna och det ledde till Malmö Citys reducering. Förutom målen blev matchen lika tät som tidigare möten där det gavs och togs i närkamperna, dock oftast inom regelverkets ramar. FC Rosengård hade mycket boll och skapade de flesta chanserna, men spelmässigt var det inget av lagen som ville bjuda på någonting. För publikens skull hade kanske ett par mål till varit önskvärt.

FC Rosengårds tränare Marco Whittle håller med om att det kanske skulle blivit lite fler mål sett till antalet chanser, men samtidigt var det ”bara” en träningsmatch. Om det varit en tävlingsmatch så hade det varit ett helt annat fokus vilket hade avspeglat sig i målskörden. Sedan hade man definitivt inte släppt in målet i slutet av matchen om det gällt tre poäng och målskillnad i seriespel.

– Jag är nöjd med vad jag sett på planen och vi ligger helt i fas i förberedelserna inför seriestarten. Det handlar om att spelarna ska hitta rätt i sina roller på planen och vara trygga i dem samtidigt som de kan hantera situationerna i matchen, avslutar Marco.

Kommande helg skulle FC Rosengård mött Hellerup från danska division 2, men på grund av covid-19 beslutade man att ställa in matchen, tyvärr. Då det hade varit Hellerups genrep inför serieomstart så ville man inte riskera något. Det var en match som FC Rosengård såg fram emot att få spela men förhoppningsvis kanske det går att arrangera något längre fram. Vi önskar Hellerup lycka till i serien.

Istället för match kommer laget att köra lite teori på lördag och sedan fortsätter man att slipa på både spelet och formen inför derbyt mot BK Olympic den 12/3. Detta blir den sista gruppspelsmatchen i Malmömästerskapen, men mer om den kommer senare.

De senaste inläggen: