Seger i Derbyt (uppd)

FC Rosengård slog LB07 med 6-0.

Dagens derby mellan FC Rosengård och LB07 slutade med tennissiffrorna 6-0 och den stora frågan för dagen var inte om man skulle vinna utan med hur mycket.

Rosengård inledde matchen piggt och redan i den första minuten så får Billy in bollen i LB07’s straffområde men den går rakt i famnen på målvakten. Redan två minuter senare så får LB07 tag på bollen och försöker med en kontring men Emmanuel är vaken och rensar. I den första kvarten så är det lite halvchanser åt båda hållen samtidigt som det ges och tas i närkampsspelet, precis som ett derby ska spelas. Sedan i den 15 minuten så får FCR en hörna som Emmanuel sträcker fram huvudet på och 1-0 är ett faktum. 1-0 blir 2-0 tio minuter senare då Alvedin säkert sätter bollen i mål efter fin passning från Besemir och det blir också halvtidsresultatet. Med lite tur, eller om man så vill, bättre skärpa i avsluten så hade man kunnat gå till halvtidsvila med en 4-0 ledning. Under pausen så diskuterades det flitigt om hur mycket FC Rosengård skulle vinna med då LB07 i princip bara fått iväg en passning till Blerim i FC Rosengårds mål. Domaren visslar igång den andra halvleken och efter tretton minuter sätter Dennis Antwi 3-0 efter att Isak spelat honom fri med målvakten. Sedan händer inte mer målmässigt sett förrän det är fem minuter kvar av matchen då Ali får iväg ett ruskigt bra skott från cirka fyrtio meter och gör FC Rosengårds fjärde mål för dagen. 5-0 kommer med en minut kvar av ordinarie speltid och Isak fastställer slutresultatet till 6-0 på stopptid. Ali Burrniku kommenterar matchen efteråt; ”En bra match där vi är väldigt organiserade och inte alls egentligen bjuder på någonting där ute. Väldigt disciplinerat och samtidigt tycker jag vi bevisar både för oss själva och för alla andra lagen att förlusten mot Höllviken bara höjde motivationen för oss ännu mer och gjorde oss ännu hungrigare”.

Efter förlusten förra helgen så har det pratats om att det här var en match som var viktig för att komma tillbaka i vinnarspåret igen, samtidigt som man ville visa att matchen mot Höllviken var en engångsföreteelse. Man kan väl lugnt konstatera att man lyckades med båda även om LB07 har ett ungt pågående lagbygge som är svagare än FC Rosengård så var det sättet FC Rosengård genomförde matchen på som bevisar att man ska tillhöra toppskiktet i Division 2.Trots att man var överlägsna så hade man tålamodet att spela enkelt och avvaktande tills rätt läge dök upp och hade man inte gjort det så hade matchen kunnat sluta med bra mycket större seger eller så hade man fått släppa in ett eller två mål istället. Efter matchen så pratade jag med en av LB07’s ledare som tyckte att det blev kanske lite många mål men å andra sidan så är det en nyttig läxa för de unga spelarna. Lb07’s mål den här säsongen är att hålla sig kvar i Division Två och helst som ett mittenlag så han berättade att det är ju inte ”dom” här matcherna som man egentligen ska vinna heller.

FC Rosengård studsade tillbaka efter förra helgens ”olycksfall i arbetet” och har vunnit åtta av nio matcher med en fin målskillnad på 24 gjorda och 7 insläppta. Nästa match för Herrseniorerna är redan på söndag då man möter svårspelade Vimmerby på bortaplan.

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/fcrlb07_2014{/gallery}