Seger i premiären (Uppd)

Det blev bästa möjliga start i årets Divison 2 Södra Götaland efter att FC Rosengård vunnit över IFK Hässleholm med 1-2.
FC Rosengård inledde matchen bäst och hade ett par chanser innan Emmanuel Okine fick göra säsongens första mål.  Efter att FC Rosengård spelat bra i de första femton, tjugo minuterna så sjönk kvaliteten på spelet, om det berodde på att man lockades in i IFK Hässleholms matchtempo eller om det berodde på någon falsk förhoppning om att det var avgjort kan man inte uttala sig om men man bjöd in Hässleholm i matchen. IFK Hässleholm hade egentligen inte några riktigt vassa chanser även om dom tog över taktpinnen så när dom lyckades kvittera i slutet på halvleken på en hörna så var det kanske inte riktigt rättvist, lite beroende på hur man ser det.
I början på den andra halvleken så fick Kliment två gula kort med bara någon minuts mellanrum och det gav Hässleholm luft under vingarna och hemmalaget började pressa på för ett segermål. Dom hade lyckats om inte Bill hade gjort några riktigt bra ingripande eller om inte FCRs försvar hade spelat bra. I slutet fick FCR ett par frisparkar i farligt läge där man fick utdelning på den ena när Dennis nickade in bollen efter att frisparken träffat i ribban och så här efter matchen så så skulle man kunna utnämna det till årets snyggaste assist. Det gick för Hässleholm som det så ofta går när man inte får utdelning på sina chanser; man åker på ett baklängesmål istället och förlorar de tre poängen.
Nu är premiären avklarad med allt vad det innebär och trots att spelet haltade så var det ändå ett styrkebesked att lyckas vinna med en man mindre på planen för även om Hässleholm är tippade att kriga på den undre halvan så kommer garanterat lag att tappa poäng på Österås IP. Efter matchen så var varken Hasse eller killarna nöjda med spelet och man är överens om att man måste höja sig om man ska vara med och kriga i toppen och om inte det skulle räcka så vet man om att man kan bättre än så här. Nåja, tre poäng är tre poäng och i nästa omgång spelas hemmapremiären på Rosengårds IP när man tar emot IFK Berga klockan 14.00


 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *