Seger i seriefinalen(uppd)

FCR slog Eskilstuna med 3-0.

I det som på förhand skulle bli en match mellan FC Rosengårds anfallsspel och Eskilstunas disciplinerade försvar blev egentligen ingen match. Anja Mittag inledde målskyttet mitt i den första halvleken och i den andra halvleken så kunde Ramona Bachmann öka på till 2-0 i den 67 mnuten och tre minuter senare fastställde Elin Rubensson slutsiffrorna till 3-0. Eskilstuna hade ett par chanser men förutom ett skott tätt utanför så kändes det som FC Rosengård ändå hade läget under kontroll.

Så här berättar Markus Tilly om matchen:

Vi är väldigt nöjda med segern och framförallt sättet vi gör det på. Efter en lite knyckig start på matchen där Eskilstuna får en del hörnor, som de är skickliga på i kraft av 3-4 väldigt långa spelare, som skapar oreda för oss, i vätan. Därefter får vi igång ett snabbt bolltempo med flera spelvändningar som resulterar i att Eskilstuna annars så organiserade försvarsspel dras isär. Efter några halvchanser så får Anja Mittag en passning från Sara Björk som Anja distinkt sätter dit i bortre burgaveln. Målet ger oss självförtroende och i paus pratar vi om att förbättra en del smådetaljer, vilket vi också gör. Andra halvlek är riktigt bra, ett snabbt passningsspel med variation i djupled och spelvändningar med mycket rörelse. Försvarsspelet i öppet spel är kanonbra, vi har full koll på Eskilstunas försök att kontra. 

Hur ser den kommande veckan ut?

-Nu väntar en träningsvecka där vi får putsa på detaljer inför Tyresömatchen på söndag. DM-matchen på onsdag får F19 spela, bra träning för dem.

Hur viktig var dagens seger för fortsättningen?

Segern var viktig för att skapa ett litet ryck i serien samt för att visa oss själva och de andra lagen att vi kan spela väldigt fin fotboll i år också. Vi ser fram emot en rolig och tuff match mot CL-finalisten Tyresö

Foto: Urszula Striner

Text: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/fcredff2014{/gallery}