Seger i Skånecupen för F03

Vinnare av Skånecupen F03 2013/2014 är LdB FC Malmö numera FCR Rosengård.

Ett härligt gäng tjejer som gillar att spela fotboll tillsammans och så här beskriver lagledaren Åsa Lilius framgången med tjejlaget som har utvecklats till att bli ett av Skånes bästa F03:or.

”Från att förra hösten vara ett lag som för det mesta förlorade är tjejerna idag ett lag som för det mesta vinner.

Senaste säsongen har tjejerna lyckats att bli 2:a i Malmömästerskapet och 2:a i Olympic Cup och att avsluta säsongen med att få spela final i Baltiska Hallen var stort.

Att få gå in till finalspelet i nedsläckt lokal med stämningsfull musik var härligt och nervöst. Tjejerna stod i spelargången och väntade på att gå in när de fick se bordet med priserna då bestämde de sig för att de skulle ha pokalen och få varsin sko inte ”bara” den halva skon som 2:orna skulle få. Och med en kämparglädje gick de så in i finalspelet och vann. Det var en jämn och tuff kamp. Tjejerna lyckades få 1-0 ganska tidigt i matchen av Emmi Lilius sedan kvitterade Höllviken till 1-1 och så till 1-2, helt plötsligt låg de under. Nervositeten spreds sig men fick inte ta över spelet. Så kvitterade Hanna Nordahl till 2-2 och matchen gick så småningom in i förlängning. Spänning behövde inte vara så länge ganska snart gjorde Hanna mål igen och tjejerna vann.”

Richard Andersson följde tjejernas matcher från läktaren och var imponerad över hur bra tjejerna spelade: ”Det var oerhört spännande både i semifinalen och i finalen med förlängning i båda matcherna. LdB gick segrande ur båda matcherna efter en imponerande kämpainsats av samtliga i laget. Det som var extra glädjande att se var att alla tjejerna i laget spelade i finalen, och hur de kämpade för varandra.” Han fortsätter med att berömma ledartrion, givetvis för deras framgångar men framförallt på sättet de utvecklar tjejerna på: ”Med engagemang, glädje, laganda och påhittiga nya övningar, blandat med lite allvar och ordning och reda verkar tjejerna i laget tycka det är fantastiskt roligt att lira fotboll tillsammans.”

Klubben gratulerar givetvis till framgången och vi ser redan fram emot tjejernas framtida insatser.