Seger mot Vittsjö i träningsmatch

FC Rosengård spelade sin första träningsmatch efter sommaruppehållet under söndagen. Vittsjö stod för motståndet och det blev en klar seger för det tillresta Malmölaget med 3–1. 

Redan i den fjärde minuten tog FC Rosengård ledningen genom Guðrún Arnardóttir efter en hörnsituation. Sedan klev 16-åriga Mikaela Stojanovska fram och gjorde sitt första A-lagsmål – ett vackert långskott i den sextonde minuten. I den andra halvleken blev spelet mer avslaget och Vittsjö jobbade sig in mer och mer i matchen, reduceringen kom till slut i den 63:e minuten. Men en inbytt Olivia Holdt gick in och avgjorde matchen med ett frisparksmål i matchminut 87.

Sportchef Therese Sjögran, vad är din analys av träningsmatchen mot Vittsjö?
– Det var en bra match där vi fick många bra svar som vi hoppats på. Att vi vinner är viktigt och att våra två nyförvärv fick speltid är också viktigt. Självklart finns det många detaljer och en del i samspelet som inte sitter som det ska efter uppehållet, men det ser vi fram emot att få på plats i de två träningsmatcher som är kvar innan återstarten av ligan, säger Sjögran.

Athinna Persson Lundgren gjorde sin första match tillbaka i FCR-tröjan efter ett halvårs utlåning till KIF Örebro. Bea Sprung har brottats med skador under en längre period och fick även hon äntligen göra sina första matchminuter mot Vittsjö.

Athinna, hur känns det att vara tillbaka i FC Rosengård och hur var matchen mot Vittsjö tycker du?
– Det är jätteskönt att vara tillbaka. Framför allt att träffa ledarstaben och spelargruppen igen, men också skönt att vara tillbaka här på Malmö IP. Mot Vittsjö gjorde vi en kontrollerad match där vi fick jobba mycket på våra relationer. Det funkade hyfsat bra igår men vi kan ännu bättre och får nu chansen att jobba på det under kommande veckor, säger Athinna Persson Lundgren.

Bea, har det varit en jobbig väntan att komma tillbaka från en lång skadeperiod?
– Ja, det har varit jobbigt att inte vara på planen men det är väldigt skönt att vara tillbaka och det var roligt att få spela igår. Jag tycker det känns som vi har bra kontroll genom hela matchen mot Vittsjö. Vi för spelet, har mycket boll och vinner rättvist så det kändes skönt att lämna med en seger, säger Bea Sprung.

De senaste inläggen: