Erling analyserar: FCR – St. Pölten

När Caroline Seger med sin vinnarskalle lyckades kvittera på tilläggstid, ett mål som betydde 2-2 mot ett tröttkört St. Pölten, gav det FC Rosengård hopp inför returmatchen i Österrike nästa vecka.
Inför matchen var Rosengård storfavoriter och många började redan prata om kvartsfinal, men alla matcher ska spelas och St. Pölten kom till Malmö med ett bra självförtroende. De startade matchen med hög press och stressade Rosengårdsspelarna till att göra enkla misstag.
Ibland är det viktigt att våga vara ödmjuk och erkänna att det som presterades i inledningen av matchen inte var godkänt. Vi har rutinerade landslagsspelare på alla positioner och än en gång underpresterade vi när vi behövde visa upp tryggheten i vår vinnarkultur.
Vi släppte in två enkla mål och hamnade i underläge med 0-2. Vi missade några vassa målchanser, men när Sanne Troelsgaard reducerade till 1-2 inledde hemmalaget ett massivt tryck mot ett tröttkört St. Pölten. Alla väntade på en kvittering och kanske till och med ett segermål. Gästerna kämpade dock vidare och målvakten storspelade, så det kom att dröja till 93:e matchminuten innan Caroline Seger kunde göra 2-2 – ett resultat som stod sig matchen ut.
Visst är det lätt att börja prata om fiasko – att vi inte lyckades vinna vår match på Malmö IP, men låt oss vänta några dagar innan vi börjar använda så starka ord. Vi som jobbar med laget är medvetna om de krav som ställs på oss och när vi har ett såpass bra lag så det är ok att vara besvikna över insatsen under första halvan av matchen. Vi väljer att ta med oss det vi visade upp de sista 30 minuterna och då är jag säker på att vi också kan göra det mycket svårare för St. Pölten i returmatchen på onsdag.
I en match där det inte var många spelare som kom upp till sin normala nivå så är det onödigt att prata om individuella prestationer.
Nu ser vi fram emot en resa till Österrike som startar på tisdag morgon och en spännande match som spelas sent på onsdags kväll, och ca 22.30 så vet vi resultatet.
Signerat,
Erling Nilsson