Segertåget fortsätter i division 2

FC Rosengård har haft en minst sagt bra vecka då man till att börja med tog sig vidare i DM genom att besegra Prespa Birlik och sedan avslutade veckan med att vinna över Karlskrona i division 2.

På förhand kunde matchen mot Prespa Birlik tänkas bli en knepig historia med tanke på att det är två lag som känner varandra väl och har bjudit på många heta möten genom åren. Sedan har det hänt mer än en gång att lag från lägre serier skrällt mot högre rankade lag av olika anledningar. Nu blev det ingen knepig historia även om Prespa Birlik försökte störa FC Rosengård genom att spela fysiskt och med press. Rosengård var fullt fokuserade på uppgiften att ta sig vidare i slutspelet.

I matchens 39:e minut gjorde Tayo Junior Saliu 0–1 till FC Rosengård och fem minuter senare utökade Bilal Fattah ledningen till 0–2 vilket också blev halvtidresultatet. I andra halvlek utökade FC Rosengård ledningen ytterligare till 0–3 när Tayo Junior Saliu gjorde sitt andra mål i matchen efter 59 spelade minuter. Hemmalaget Prespa Birlik fick efter mycket slit ett tröstmål i den 77:e minuten men repliken kom bara två minuter senare när Ilir Tahiri inledde en femminuters målkavalkad med 1–4 till FC Rosengård. Emil Grimbe ökade på till 1–5 i den 82:a minuten och Ilir Tahiri fastställde slutresultatet till 1–6 med sitt andra mål i matchen i den 84:e minuten.

Bortamötet mot Karlskrona en betydligt svårare utmaning då det inte bara är ett svårt lag att möta på deras hemmaplan, de är också betydligt bättre än vad tabellen visar. Genom åren har FC Rosengård haft svårt för Karlskrona på deras hemmaplan och antalet gånger man åkt därifrån med tre poäng har varit lätträknade. Helgens match blev inget undantag, även om FC Rosengård tog de tre poängen. Det var ett välorganiserat och fokuserat Karlskrona i behov av poäng som krigade i nittio minuter. Matchen blev en tillknäppt historia som trots det var allt annat än tråkig då båda lagen hade en del chanser samtidigt som man gav och tog i närkamperna i sina försök att luckra upp motståndarförsvaret. Nu hade FC Rosengård det mesta av bollinnehavet och man lyckades skapa en del lägen, bland annat en ribbträff, under den första halvleken, men eftersom Karlskrona försvarade sig bra fick man inte den där 100%-iga målchansen. Även om FC Rosengård ledde matchen i ramträffar och bollinnehav så slutade den första halvleken 0–0.

I andra halvlek skruvade FC Rosengård upp tempot och i den 54:e minuten kom det där 100%-iga läget när Tayo Junior Saliu slog ett inlägg som Ismael Hussein nickade in till 0–1. Som svar på målet försökte Karlskrona trycka upp laget och gjorde ett par offensiva byten i jakten på en kvittering och man fick ett visst tryck på FC Rosengård. Men tack vare ett uppoffrande försvarsarbete och stenhårt jobb från FC Rosengårds sida lyckades inte Karlskrona få mer än ett par halvchanser och matchen slutade 0–1 till gästerna.

FC Rosengård har spelat två matcher av olika karaktär den gångna veckan och man vinner båda tack vare att man tar sig an utmaningarna med fullt fokus och genom gammalt hederligt gediget lagarbete. Man kämpar och sliter för varandra och som belöning för det hårda jobbet är man vidare i DM och utökar serieledningen i division 2 till fem poäng. Segern över Karlskrona är samtidigt FC Rosengårds tionde match utan förlust i division 2 den här säsongen, vilket visar på en stabilitet i laget som kan bära hela vägen till division 1. FC Rosengård fortsätter sin resa på fredag kväll klockan 19.00 då man möter Balkan på Rosengårds IP. Mer om den matchen kommer i veckan.

De senaste inläggen: