Seriefinal i Division 2

FC Rosengård möter FC Höllviken imorgon 14.00
I morgon spelas seriefinalen mellan FC Rosengård och FC Höllviken på Rosengårds IP i vad som så här långt kan bli årets viktigaste match.
Efter många om och ännu fler men så har FC Höllviken knaprat in på försprånget som FC Rosengård hade i våras, som mest var det tio poäng, och nu inför morgondagens match så skiljer det två ynka poäng mellan serieettan Rosengård och tvåan Höllviken. Senast lagen möttes i våras så slutade det med hemmaseger till Höllviken efter att man vänt ett 2-0 underläge till seger med 3-2 men av någon anledning så tror jag att det kommer att bli målsnålt imorgon då varken FC Rosengård eller Höllviken vill riskera att tappa poäng. Sedan kan man ju alltid hoppas att det blir en del mål och att publiken bjuds på en uppvisning i hur fotboll ska spelas.
 
Oavsett vilket det blir så kommer det att bli en tuff match imorgon med mycket kamp men om matchen i våras kan ge en fingervisning om hur det kommer att se ut imorgon så tror jag inte att någon kommer att bli besviken. Sedan serien startade om så har Höllviken sakta men säkert kommit ikapp FC Rosengård i tabellen men man har i de senaste matcherna lyckats vinna i slutminuterna. Borta mot Karlskrona så gjorde man 3-2 i den 88 minuten, matchen därefter gjorde man 4-3 målet på stopptid borta mot Hässleholm och i Höllvikens senaste match så gjorde man 3-2 målet i den 94 minuten hemma mot LB07. Så Höllviken har haft marginalerna på sin sida i de tre senaste matcherna men så är det med lag som spelar bra, man får ofta det där lilla extra på sin sida som avgör matcher.
 
FC Rosengård har som bekant haft en tyngre höst men efter att man först slagit ut Kristianstad ur DM och sedan tagit en säker seger med 2-0 borta mot Karlskrona så verkar det som firma Hasse & Gezim fått in skutan på rätt kurs igen. Framförallt segern borta mot Karlskrona är ett bevis på det, inte för segern i sig utan för hur killarna genomförde matchen. Man jobbade och slet för varandra i över nittio minuter, man peppade och pushade varandra och det gav såklart resultat, Karlskrona hade en eller två bra chanser under den första kvarten men efter det så var det Rosengård som styrde och ställde. Skulle man få igång det spelet imorgon så är chanserna stora att avståndet är fem poäng ner till Höllviken vid fyratiden imorgon.
Jag var inne på publiken innan och imorgon så finns det ingen ursäkt för att inte komma och stötta FC Rosengård i jakten på en plats i Division 1 då det är gratis inträde för alla. Matchen börjar klockan 14.00 så missa inte FC Rosengårds jakt på serieseger och en plats i Division 1.