Seriepremiär, derby, sol och 3 underbara pinnar!

På förhand pratades om att det skulle kunna bli en jämn och tät match mellan FC Rosengård och BK Olympic. Men när Zia inledde målskyttet den här säsongen redan efter 8 minuter så fanns det egentligen inga tvivel om att FCR skulle ta hem årets första trepoängare. FC Rosengårds tränare Mladen Blagojevic berättar:
Äntligen!
Seriespelet är igång och därmed också de riktiga känslorna. Hur mycket man än tränar, hur många träningsmatcher man än spelar så är det serien som gäller. Dagen till ära så tittade solen fram vilket gav en underbar inramning till dagens match.
På andra sidan stod idag BK Olympic med en oerhört rutinerad och bra ledare i Anders Grimberg och en väldigt talangfull trupp på planen.
Idag var vi dock numret större egentligen från start till mål. Vårt stora mål med matchen var att verkligen inte tumma på en enda grund vi har i vårt spel, vi skulle vara oerhört bra i vår lägsta nivå samt väldigt, väldigt hungriga.
Detta visar sig redan från start då vi är sugna på att ha bollen vilket gör att vi via hög press och bollvinst från Olympics målvakt gör 1-0 i öppet mål efter 8 spelade minuter.
Nu följer en period där vi spelar riktigt bra fotboll men fler mål kommer inte trots flera bra lägen där Granit är den som står för de flesta och bästa, dock står Olympics duktige målvakt i vägen nästan hela halvleken ut. I den sista spelminuten så jobbar vi fram en frispark som vi lyfter in där vi är hetast på förstabollen för att sedan trycka in andrabollen när vår lagkapten Granit trycker in 2-0. Oerhört viktigt.
I andra halvlek försöker Olympic pressa högre vilket gav oss möjlighet att attackera ännu mer rakt fram vilket vi också gör, i den 60 minuten kommer vi 4-2 där Olympics försvar måste riva ner urrosengårdaren Ismael. Säker exekutor är återigen Granit som väljer att fira med hela laget vid vår bänk.
Vi ändrar i vårt spel då vi fokuserar mer på att hålla i bollen än att gå framåt och vara än mer fokuserade i vårt försvar. Tyvärr är där en period på 10 minuter då vi är lite nonchalanta i både uppspel och beslut vilket leder till ett 3-1 mål med 10 minuter kvar. Fotboll handlar om att jobba färdigt alla situationer vilket vi gör efter deras 1-3 mål med tydlighet där vi dessutom trycker in 4-1 då Zia som öppnade dagen även stänger för natten.
Sammanfattningsvis så är det bara att lyfta på hatten för grabbarna på plan, de gör ett fantastiskt jobb varje dag på träning där de 11 som startar hela tiden måste prestera på max för att ta en plats vilket också gör att insatsen blir därefter. Hela FC Rosengård skall vara stolta över sig själv.
Vi skall ha höga krav på grabbarna och oss i ledarstaben och härmed vill jag sätta ett krav på er också.
Först och främst: Tack för stödet idag alla som kom. Kravet är att vi blir fler till nästa gång!!
Startelvan:
Ronald L
Dardan B
Ali J
Linus F
Hannes C
Egzon S
Baris H
Phillip C
Zia S
Ismael H
Granit S (K)
——————–
Ali S
Zak S (In 65)
Valon G (in 70)
William M (In 70)
Elias D (In 75)
Kasper A
Almir M
Rezen T
Giovanni G
Målen:
9. 1-0 Zia S
45. 2-0 Granit S (Hannes C)
60. 3-0 Granit S (Ismael H)
80. 3-1 BK Olympic
90. 4-1 Zia S