Seriepremiär och Malmöderby

Division 2 Västra Götaland startar med ett Malmöderby för FC Rosengårds del då man möter BK Olympic på Rosengårds IP. Matchen spelas på måndag med start klockan 19.00.
Gästande BK Olympic har blandat och gett under försäsongen men senast i genrepet så slog man Högaborgs BK. BK Olympic slutade förra säsongen på en niondeplats, nitton poäng efter FC Rosengård men är tippade att göra bättre ifrån sig den här säsongen. Senast lagen möttes på Rosengårds IP slutade matchen 4-2 till FCR efter att man legat under med 0-1.
FC Rosengård slutade på en sjätteplats förra säsongen och det är man allt annat än nöjda med. Man var med i toppstriden under våren men när hösten kom så drabbades den lite tunna truppen av skador och avstängningar vilket gjorde att man dalade i tabellen. Till årets säsong vill man inte uppleva en repris och har därför en lite bredare trupp med tjugofem spelare där egentligen alla skulle kunna ta en plats i startelvan.
Årets säsongsupptakt har sett annorlunda ut på grund av att man spelade i Svenska Cupen och fick börja med tävlingsmatcherna redan i februari så BK Olympic kommer att få möta ett FC Rosengård som är mitt uppe i sin säsong om man hårdrar det lite. Trots den tidiga starten, eller kanske tack vare den, så är Rosengårds trupp i bra form inför måndagens derby och man har alla spelarna tillgängliga.
Såhär går Mladens tankar kring seriepremiären och derbyt mot BK Olympic:
”- Premiär är alltid härligt, derby är alltid härligt och hemmamatch är något man älskar så varför inte koka ihop allt på en och samma gång och göra det till en riktigt god delikatess!
Vi hoppas verkligen göra er supportrar stolta och att vi tillsammans kan fira en hel del segrar ihop men även gråta och trösta  varandra över de tappade poängen.
Ni är hjärtligt välkomna på måndag och hela 2019.”