Seriepremiär på lördag!

Vi kör igång direkt med ett Skånederby och välkomnar Kristianstads DFF till Malmö IP! Förra säsongens matcher slutade med en vinst för FC Rosengård med hela 7-0 och en oavgjord match som slutade 0-0.
Ny lagkapten för i år är Emma Berglund och här kan ni läsa om hennes tankar inför säsongen:

— Det är ingen nackdel att vara favoriter. Vi ska rida på den mentala vågen som det innebär att vara regerande mästare. Och jag skulle vilja påstå att vi är lite starkare nu än det lag som avslutade förra säsongen. Vi har spetsat till truppen litegrann. (Citat Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/sport/rosengard-favorit-infor-sasongen/)

Det är en hel del nya spelare i årets trupp och här berättar Emma vad hon tycker om två av dem:

— Både Gaëlle Enganoumouit och Lieke Martens är verkligen matchavgörare. Det gäller att få in dem bra i gruppen, att känna att vi kan utnyttja deras styrkor samtidigt som de ska komma in i det sätt som vi spelar fotboll på. Det tror jag att vi definitivt kommer att lyckas med och det kan vara avgörande faktor. (Citat Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/sport/rosengard-favorit-infor-sasongen/)

FC Rosengård gör nu även en satsning för att locka publik till hemmatcherna! Förra året slutade publiksnittet på 1075 personer och det är något vi självklart vill förbättra! Så kom igen nu Malmö! Visa ditt stöd för Sveriges bästa fotbollslag säsongen 2016!

— Publiken betyder jättemycket, det är halva grejen att få spela inför en aktiv publik som har intresse för laget, menar Berglund. (Citat Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/sport/rosengard-favorit-infor-sasongen/)