Seriepremiär!

Äntligen! Det är bara timmar kvar av världens längsta försäsong innan domaren blåser igång matchen mellan FC Rosengård och FK Karlskrona och Division 2 Södra Götaland 2016. Under försäsongen så har man blandat och gett resultatmässigt i träningsmatcherna samtidigt som man jobbat hårt för att förstärka laget på både ledar- och spelarsidan, vilket man gjort bra och det är som någon sa ”att man måste ju göra något vettigt under den cirka sex månader långa försäsongen”.  Under försäsongens träningsmatcher så har man har vunnit över FC Höllviken och spelat oavgjort mot ett starkt Landskrona Bois samtidigt som man förlorat mot Prespa och Kristianstad. Nu var Kristianstad riktigt bra men samtidigt så blev segersiffrorna kanske onödigt stora, 4-1 men det gav i alla fall Rosengårds tränare något att jobba vidare med. Inför 2016 har det även skett många förändringar i truppen på både ledar- och spelarsidan vilket så klart bidragit till att resultaten varierat under försäsongen men det är precis så det ska vara, försäsongen är till för att få spelet och spelarna på plats för att kunna prestera när serien väl startar sedan. FC Rosengårds tränare Malik Sesay berättar att FC Rosengård är redo för seriepremiär, trots en turbulent försäsong och många nya spelare så har laget visat mot riktigt tufft, bra motstånd att vi är på rätt väg.
På papperet ser truppen riktigt spännande ut vilket även flera vadhållningsfirmor lagt märke till då FC Rosengård tillsammans med Lunds BK och premiärmotståndaren Karlskrona är favoriter till seriesegern.
I morgondagens premiär så rivstartar FC Rosengård säsongen genom att möta en av de redan nämnda toppkonkurrenterna i form av Karlskrona och alla vet vad det betyder för ett lag om man får en bra inledning på säsongen. Men där många kanske hade känt av premiärnerverna lite extra mycket med tanke på motståndet så tycker FC Rosengårds lagkapten Adnan Gerzic tvärtom. Han tycker det ”är bra att vi sätts på prov mot en av seriefavoriterna direkt i premiären”. Malik Sesay kommenterar morgondagens motstånd så här: ”Karlskrona är seriefavorit enligt många och det passar oss bra att ta tjuren vid hornen direkt”. Karlskrona var ett tufft lag att möta redan förra säsongen då mötena slutade med först en 0-2 förlust hemma på Rosengårds IP och på hösten så upprepade resultatet sig då Karlskrona även vann sin hemmamatch med 2-0. Så med andra ord så har FC Rosengård lite revansch att ta i morgondagens match. Nu är det kanske inte riktigt rätt att jämföra förra årets lag med årets då både FC Rosengård och Karlskrona förstärkt, men vem som gjort det bäst vet vi inte förrän vid fyrasnåret imorgon eftermiddag. Men oavsett vilket så kan man bara instämma när Adnan Gerzic säger att det är skönt att serien startar, det är det här man jobbar för under hela den mörka tiden som kallas försäsong.
Game on!