Seriestart på söndag för herrarna

På söndag inleder FC Rosengårds herrar säsongen 2023 i division 2 Södra Götaland! Första matchen spelas på bortaplan mot IFK Simrishamn. Helgen efter, lördag 8 april, väntar hemmapremiär mot FK Karlskrona 13.00.

Förra året föll FC Rosengård på målsnöret i kampen om uppflyttningsplatserna. Laget har länge varit på jakt efter en plats i division 1 och de målsättningarna har inte ändrats inför 2023.

– Efter en sådan säsong, med tapp i sista matchen, är det klart att vi är revanschsugna. Vi ska göra allt vi kan för att vinna så många matcher som möjligt i år och förhoppningsvis räcker det hela vägen till en serieseger, säger lagkapten Hannes Cederholm.

Försäsongen har bjudit på många jämna matcher mot tufft motstånd, klara segrar har blandats med några uddamålsförluster. Cederholm tycker att försäsongen varit en bra förberedelse inför seriestarten.

– Med tanke på de förutsättningar vi fått i herrlaget så tar vi med oss många positiva saker. Vi kämpar på som ett lag och gnäller inte. Vi ställer upp för varandra i truppen, spelare och tränare, det är fantastiskt att se! Att vi börjat lära känna varandra mer och mer för varje match är något av det främsta vi tar med oss från försäsongen. Vi har i stort sett ett helt nytt lag och behöver lära känna varandras styrkor och svagheter. Nu strävar vi efter att göra mer av det vi gjort bra och mindre av det som vi inte gjort lika bra.

Nykomlingarna IFK Simrishamn står för motståndet i första omgången. I FC Rosengård vet man att varje match är lika viktig och fokuserar på att sätta sitt eget spel, oavsett motstånd. Lagets kapten får avsluta med att beskriva truppens största styrka:

– Jag hoppas att vår styrka kommer vara uppoffringen vi alla ska göra för varandra på planen. Det är ofta lagmoralen som tar ett lag till toppen, avslutar Hannes Cederholm.

Matchen mot IFK Simrishamn sänds på Ystads Allehanda. Avspark söndag 2 april 14.00 på Korsavads IC.

De senaste inläggen: