Sigma lanserar Segerpotten

Genom Segerpotten vill Sigma belysa det märkliga i att vinnaren av Damallsvenskan 2017 inte fick en enda krona i segerpremie. Segerpotten är en insamling där alla som vill, privatpersoner eller företag, kan vara med och bidra till en segerpremie för vinnaren av Damallsvenskan 2018.
– Vinnaren av Damallsvenskan 2017, Linköpings FC, fick noll kronor i segerpremie. Det tycker vi är konstigt och vi vill därför, tillsammans med svenska folket samla ihop till en segerpremie för vinnaren 2018, säger Johan Glennmo, VD Danir AB, ägare till Sigma Group.
Jämställdheten kommer först
Segerpotten är det första projektet som lanseras i samband med att Sigma instiftar den internationella Expect a better tomorrow-dagen på nyårsafton 2017. Det finns ju dagar för det mesta, så varför inte en dag för en bättre morgondag? Med Expect a better tomorrow-dagen vill Sigma slå ett slag för ett mer jämlikt, rättvist och jämställt samhälle.
Segerpotten kommer kortsiktigt att göra morgondagen bättre för 2018 års vinnare av Damallsvenskan. Men målsättningen är framförallt att belysa de ekonomiska skillnaderna inom svensk fotboll, skapa ett engagemang och på så sätt bidra med något konkret till svensk damfotboll.
Insamlingen, som finns på segerpotten.se, pågår fram till dess att Damallsvenskan 2018 är avgjord.
– Segerpotten blir ditt och mitt sätt att premiera det lag som vinner Damallsvenskan 2018. För kan inte ansvariga för svensk fotboll se att det är något som inte stämmer och rätta till det, då får väl alla vi andra göra jobbet åt dem, säger Johan Glennmo.
– Det viktiga för oss är, att på ett konkret sätt vara med och påverka i positiv riktning, förbättra förutsättningar för damfotbollen och samtidigt belysa de utmaningar som finns och skapa ett engagemang kring dem, fortsätter Johan Glennmo.
– Vi har sedan länge jobbat med svensk damfotboll och vårt engagemang i FC Rosengård är vårt bidrag till att förbättra förutsättningarna för damfotboll. Detta initiativet är en naturlig förlängning av det vi, som huvudsponsor, lägger på FC Rosengård, tillägger Johan Glennmo.
För mer information kontakta:
Johan Glennmo
VD Danir AB, ägare till Sigma Group
Telefon: 0703-79 52 54
E-post: [email protected]
segerpotten.se
expectabettertomorrow.com