Simone Boye Sørensen klar för FCR

Simone kommer närmast från Bröndby IF. Hon är en rutinerad spelare som har varit lagkapten i Bröndby och även spelat 39 st. A-landskamper för Danmark.
– Jag är otroligt glad att vi har lyckats signa Simone på 2 år, säger sportchef Therese Sjögran. Hon är en spelande mittback som är väldig trygg med bollen. Simone är bara 25 år men har redan mycket erfarenhet och rutin. Vad jag har sett av henne så är hon en naturlig ledare och kommer tillföra mycket både på och utanför plan. Simone ansluter till oss efter EM i Holland nu i sommar.
Vi frågade Simone varför hon valde just FC Rosengård.
– Jag vet att FC Rosengård är en väldigt bra klubb med många toppspelare. Jag vill utveckla mig själv som spelare och känner att det är dags att testa mig själv i en bättre liga och få möjlighet att spela fotboll på professionell nivå. Därför känns FC Rosengård som ett mycket bra val, eftersom jag tror att det kan hjälpa mig till en högre nivå som spelare. Det är en klubb med professionell inställning och höga ambitioner i Damallsvenskan, men även i Champions League som jag tycker är attraktivt. Jag har hört mycket gott om FC Rosengård och känner en stark koppling till inställningen som finns i klubben.
Vi hälsar Simone varmt välkommen till FC Rosengård!